Sacha Baron Cohen bude hrát ve filmu Freddie Mercuryho
zdroj: tisková zpráva

Sacha Baron Cohen bude hrát ve filmu Freddie Mercuryho

23. 3. 2013 – 8:45 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Herec dostal další velkou charakteristickou roli! V životopisném filmu ztvární zesnulého a legendárního Freddie Mercuryho.

Aby postavu frontmana skupiny Queen ztvárnil věrohodně, musí si jednačtyřicetiletý komický herec brát hodiny a hodiny zpěvu, které mu dává hlasový trenér v Hollywoodu. Film, mapující život nezapomenutelné postavy hudebního světa a autora hitů We Are the Champions nebo Bicycle Race, má být natočen již v tomto roce.

Dosud ale není jasné, zda do filmu bude použit jeho skutečný hlas, nebo režisér využije jiného zkušenějšího a věruhodnějšího interpreta. Přesto se hvězda filmů Borat a Bruno snaží naučit Mercuryho nóbl přízvuk opravdu pečlivě.

Freddy Mercury zdroj: tisková zpráva

Herec také studoval dlouhé záznamy s nahrávkami koncertů skupiny Queen a záběrů z Mercuryho soukromého života, aby se mohl co nejvíce vžít do jeho postavy. Kytarista skupiny Queen Brian May řekl: "Sasha je hnací silou celého filmového projektu."

Také jeden zdroj z Hollywoodu se nechal slyšet, že Sasha je zaměřen zejména na získání Freddieho manýrů, řeči a stylu. "Pracuje na budování svých vokálů, ale bude to ještě dlouhá cesta, protože Freddieho vokály mají jedinečnou sílu a tón," uvedl.

Herec nedávno ukázal svůj rozsah ve filmovém ztvárnění muzikálu Bídníci, který určitě stojí za vidění.

Zatím bez komentáře, buďte první!