4 úspěšné celebrity, které zkazily skoro vše, na co sáhly
zdroj: Profimedia

4 úspěšné celebrity, které zkazily skoro vše, na co sáhly

1. 5. 2017 – 12:20 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Proslavili se slavnými filmy, jenž si pamatujeme i po dekádách - měli však smůlu v lecčems dalším. Od Hugha Jackmana po Toma Cruise jejich příběhy připomínají, že nikdy není později začít znovu.

4. Hugh Jackman

V posledních letech je velký problém najít někoho, kdo by tohoto australského herce k zbláznění nemiloval. Zvláště nyní, po relativně emotivním finiši jeho kariéry v rámci série X-Men se dá říct, že Hugh Jackman skončil v tom nejlepším. A to ačkoliv bude jistě dále natáčet. Problém v pokračování jeho kariéry je však skutečnost, že Jackman má notoricky špatný výběr prakticky všech dalších filmů a celebritu z něj udělala vlastně jenom role Wolverina.

Snad s výjimkou jeho oscarových hudebních čísel "zazářil" Jackman ve výjimečně nepovedených filmech jako byla Animální přitažlivost, Pan, Noc v muzeu, anebo Van Helsing. Ani průměrní Bídníci nebo Austrálie mu renomé příliš nezvedly. Ironií osudu přitom Jackman začínal svou filmovou dráhu doslova jako klaun - při čekání na "průlomovou" roli si totiž jako spousta herců přivydělával běžnou prací, Jackman však kreativně zvolil řemeslo komika, a to aniž by uměl jakýkoliv trik. Nezdá se, že by se od té doby něco výrazněji změnilo.

Hugh Jackman - Wolverine zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

3. Gerard Butler

Dekádu nazpět zaskóroval Butler jako král Leonidas vedoucí Sparťany do bitvy ve filmu 300: Bitva u Thermopyl. Od té doby se Butler vyprofiloval buď jako herec mnoha romantických komedií průměrné kvality, anebo jako akční herec podobného ranku. Nic proti tomu, svět rozhodně potřebuje i své akční herce ovládající toliko jednu a půl herecké polohy...

Nelze se ovšem ubránit dojmu, že Butler si po obrovském úspěchu Třístovky sliboval asi trochu honosnější dráhu než hrát v laciných odvarech na osmdesátkové akční bijáky, v jaké se proměnila jeho kinematografie díky snímkům typu Pád Bílého domu či Pád Londýna.

Ani další elementy Butlerovy kariéry před počátkem herectví přitom nejsou zrovna výkladní skříní úspěchu. Butler totiž původně studoval práva na University of Glasgow, kde se nejvíce proslavil svou schopností propít se až do střízliva. Návyky ze studentských let si sebou však vzal i do praxe a dočkal se tak vyhazovu za poněkud problematické chování na někoho, kdo by měl pracovat jako strážce justice.

Gerard Butler - Bohové Egypta zdroj: Lionsgate

2. Steve McQueen

Jenom málo tváří bylo takovým synonymem akčního herce, který navíc disponuje charismatem na rozdávání, jako právě Steve McQueen. Jeho filmová dráha z něj udělala cosi jako Bruce Willise, jenom s větší porcí hereckého umu a ještě vyšším kouzlem. Na to, že Steve McQueen ovšem platil za harcovníka filmových drsňáků, mělo jeho skutečné drsňáctví povážlivé trhliny.

Nemáme teď na mysli chování McQueena v osobním životě, byť i zde si vysloužil jistý škraloup za návyky primadony. McQueen se totiž rovněž po roce 1947 zapsal k námořní pěchotě - údajně z čiré nudy - a výsledek jeho služby je příběhem, který povážlivě připomíná americkou verzi Tankového praporu.

Mariňák McQueen se dostal k tankistům a prakticky hned z kraje se jal porušit všechny možné příkazy. Svou víkendovou propustku pochopil jako možnost dvoutýdenní dovolené, než jej dostihla vojenská policie - s jejímiž příslušníky se navíc dal do rvačky. Poté, co měl 41 dnů na to vychladnout ve vojenském vězení, se pokusil totéž ihned zopakovat. McQueen měl na kontě dva zničené stroje, oba bohužel ovšem na vlastní straně. Podařilo se mu "modifikacemi" jak odpálit motor vlastního tanku, tak polní kuchyni i obojživelný transportér, a za úspěch jeho vojenské dráhy plně mluví skutečnost, že se celkem sedmkrát dočkal degradace na vojína.

Steve McQueen - Tom Horn zdroj: Warner Bros. Pictures

1. Tom Cruise

Nelze upřít, že Tom Cruise má i po padesátce "koule z oceli". V éře, kdy jsou filmy narvané k prasknutí digitálními triky, se Cruise odváží páchat riskantní kaskadérské kusy jako je slézání mrakodrapu nebo let letadlem na jeho VNĚJŠÍ straně. Cruiseova tvář je zárukou kvalitní filmařiny už od 80. let, kdy se poprvé objevil v teenagerských komediích, Rain Manovi i Top Gunu, a zůstává tahounem dodnes.

Po boku hvězdné dráhy však zároveň zůstává rovněž velmi diskutabilní jeho role "frontmana" Scientologické církve, potažmo spíše sekty. Pochybné praktiky Scientologů v indokrinaci svých členů & vysávání jejich peněženek jsou dobře známé - a Cruise přesto stále hlásá scientologii jako náboženství pro 21. století.

Aby toho nebylo málo, před nástupem na hereckou dráhu se Cruise taktéž skoro vydal na dráhu katolického kněze. Ve 14 letech se totiž zapsal na kněžskou školu, jen tak tak ovšem prošel přijímačem, když prošel IQ testem přesně s požadovanými 110 body. Na škole se však nechoval zrovna jako prototyp budoucího kněze, neslavně totiž se svým kamarádem uloupil z interních zásob učitelů alkohol, distribuoval jej mezi své spolužáky, načež všeobecná veselice skončila vyšetřováním a vyloučením obou výtržníků.

Tom Cruise zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!