Souboj písničkářů: Jaromír Nohavica, nebo Jiří Schmitzer
zdroj: tisková zpráva

Souboj písničkářů: Jaromír Nohavica, nebo Jiří Schmitzer

18. 8. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dnes se mezi sebou popere dvojice, kterou není třeba zdlouhavě představovat. První z dvojice je herec a písničkář Jiří Schmitzer, který vyzývá na souboj populárního Jaromíra Nohavicu, kterého lidé milují hlavně proto, že jeho písně jsou o obyčejných lidech a životě. Kterého z dvojice máte raději vy?

Jiří Schmitzer

Jiří Schmitzer je český herec a písničkář, syn Jiřího Sováka. Narodil se 25. listopadu 1949. DAMU absolvoval roku 1974, poté nastoupil do Činoherního studia v Ústí nad Labem. Poprvé si jej pro větší filmovou roli vybral režisér Oldřich Lipský do komedie Tři chlapi na cestách (1973) inspirované populárním televizním seriálem. Už rok nato přišel průlom v podobě Kroupy mladšího v úspěšné komedii Marečku, podejte mi pero! Více.

zdroj: Archiv

Jiří Schmitzer zdroj: Česká televize

Více fotek

Jaromír Nohavica

Jaromír Nohavica je významný český folkový písničkář, textař, libretista, osobitý zpěvák, skladatel a kytarista. Hraje také na heligonku. Pochází z Ostravy. První píseň napsal již v osmi letech. Na kytaru hraje od svých třinácti let, přičemž původně jeho otec chtěl, aby hrál na housle, k těm ale nepřilnul. Sám se však navíc naučil hrát na několik hudebních nástrojů. Více.

zdroj: Archiv

Jaromír Nohavica zdroj: Česká televize

Více fotek

Přidejte se do fanklubu svého oblíbeného písničkáře!
Fanklub Jaromír Nohavica
Fanklub Jiří Schmitzer

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku