Zkáza legendární krasavice Lídy Baarové
zdroj: tisková zpráva

Zkáza legendární krasavice Lídy Baarové

16. 1. 2016 – 10:37 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Lída Baarová, mladá a atraktivní dívka, která se rychle stala největší československou filmovou hvězdou, si dokázala podmanit i nejobávanější muže své doby. Vztah s ministrem říšské propagandy Josephem Goebbelsem z ní však obratem učinil národního nepřítele a symbol kolaborantství. Dokumentární snímek Heleny Třeštíkové a životopisné drama Filipa Renče míří do českých kin.

Zkáza krásou je dokumentární film režisérky Heleny Třeštíkové. Té se na sklonku hereččina života povedlo natočit otevřenou zpověď kdysi milované a následně zatracované hvězdy na pozadí unikátních materiálů z několika evropských filmových archivů i ukázek slavných rolí Lídy Baarové. Příběh sebedestruktivní lovestory s proporcemi antické tragédie je fatálně spjat s evropskými dějinami a ukazuje mimořádně upřímný portrét ženy, jíž na vrcholu kariéry ležel svět u nohou. O to monumentálnější byl pak její pád do zapomnění a samoty.

Zkáza krásou běží v českých kinech od 7. ledna 2016.

Trailer k filmu Zkáza krásou

zdroj: Aerofilms

Více o dokumentárním filmu Zkáza krásou naleznete v profilu na Osobnosti.cz.

Pouhé 2 týdny po premiéře dokumentu Zkáza krásou přichází na plátna kin životopisné drama Filipa Renče, Lída Baarová. Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá.

Postavu Lídy Baarové ztvárňuje Táňa Pauhofová, v dalších rolích můžete vidět Karla Markovicse jako Josepha Goebbelse a Pavla Kříže v roli Adolfa Hitlera.

Trailer k filmu Lída Baarová

zdroj: Cinemart

Více o snímku Lída Baarová naleznete na filmovém profilu na Osobnosti.cz.

Informace o životě okouzlující Lídy Baarové, fotografie a kompletní filmografii naleznete na hereččině profilu na Osobnosti.cz.

Staňte se členy fanklubů obou filmů a samotné herečky:
Fanklub filmu Zkáza krásou
Fanklub filmu Lída Baarová
Fanklub herečky Lídy Baarové

Zatím bez komentáře, buďte první!