Zemřel Petr Hapka
zdroj: Profimedia

Zemřel Petr Hapka

25. 11. 2014 – 23:45 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Smutná zpráva – známý hudební skladatel, zpěvák a dirigent již není mezi živými. Zemřel dnes v podvečer ve věku sedmdesáti let.

Hapka podle dostupných informací naposledy vydechl na své chalupě na Okoři.

Petr Hapka během svého života složil hudbu k více než osmdesáti filmům, seriálům a dokumentům. Kromě toho napsal řadu hitů pro interprety jako Karel Gott, Helena Vondráčková, Václav Neckář či Hana Hegerová. Některé z nich – například legendární duet Levandulová – i sám nazpíval.

Hapka byl znám jako velký milovník krásných žen. Kromě nich zbožňoval také rychlé stroje. „Nejvíc se cítím motorkářem, pak střelcem a potom skladatelem,“ prohlásil svého času. Celkem zplodil sedm dětí (s pěti partnerkami).

Petr Hapka zdroj: tisková zpráva

Hapka vystudoval pražskou konzervatoř a později hrál v divadlech na klavír. Jeho hvězda začala stoupat v šedesátých letech, kdy navázal spolupráci s výše zmíněnou Hanu Hegerovou. V přibližně té stejné době se rovněž poprvé objevil před kamerou. Herectví ho však nikdy neuchvátilo tak, jako hudba.

O dvě desetiletí později se dal dohromady s textařem Michalem Horáčkem. K jejich nejúspěšnějším koncepčním albům patří V penzionu Svět, Citová investice nebo Mohlo by tu být i líp.

V poslední době Hapka bojoval se zákeřnou Alzheimerovou chorobou, která se u něj projevila po loňské operaci kyčelního kloubu.

Zatím bez komentáře, buďte první!