Overtone Festival poprvé 15. srpna v Riegrových sadech
zdroj: tisková zpráva

Overtone Festival poprvé 15. srpna v Riegrových sadech

11. 8. 2015 – 15:30 | Magazín | Inzerce

Na české festivalové mapě se objevuje zbrusu nové jméno – Overtone Festival. Ten je netradiční zejména svým konceptem – proběhne čtyřikrát do roka, pokaždé na jiném místě v Praze nebo Brně. Overtone představí vždy tři až čtyři účinkující vybrané tak, aby kvalita převažovala nad kvantitou. První edice se uskuteční už 15.8. v Riegrových sadech na pražských Vinohradech. Lístky na Overtone jsou k dostání na GoOut.cz za 690 Kč. 

Headlinerem první edice je německé folkotronické duo Milky Chance. Své debutové album Sadnecessary nahráli sami ve svém domácím studiu a uspěli s ním po celém světě. Hit Stolen Dance na dlouhou dobu opanoval přední příčky evropských hitparád a jen na serveru YouTube má přes 160 milionů zhlédnutí. Letos za sebou mají úspěšnou tour a vystupovali na těch největších a nejprestižnějších hudebních festivalech jako je britské Glastobury nebo americká Coachella. Díky Overtone Festivalu se podívají poprvé do České republiky.

Spolu s Milky Chance se představí indie popová úderka z Dánska The Asteroids Galaxy Tour. Kapelu tvoří zpěvačka Mette Lindberg a skladatel a hudebník Lars Iversen. Jejich mix psychedelie, acid jazzu a barevných refrénů jsme mohli poprvé slyšet v roce 2008. Od té doby stihla dvojice z Kodaně vydat tři studiová alba a předskakovat třeba Amy Winehouse nebo Katy Perry. Jejich skladbu Around The Bend použil Steve Jobs v celosvětové reklamě na iPod Touch a další zazněly třeba v seriálech Gossip Girl, Chuck nebo Mad Men.

 

Třetí účinkující je Shannon Saunders, teprve jednadvacetiletá dance-popová senzace, která začala slávu poznávat už v patnácti na YouTube. Loňským singlem Sheets dala jasně najevo, že umí psát abnormálně chytlavé melodie, a letos završuje toto období debutovou deskou Kryssalis.

Českým zástupcem jsou Android Asteroid, které tvoří dva pražští producenti, Jan Pospíšil a Tomáš Konůpka. První album natáčeli rovnou na slavné Abbey Road jako dřív třeba Beatles nebo David Bowie. Na nejnovější desce s názvem Ikaros ukázali, jak pohromadě zní západoafrický beat s moravským cimbálem. Jejich elektro-jazz-rapová fúze zazní ve speciálním DJ setu v pražských Riegráčích již v sobotu 15. srpna.

Overtone Festival 15.8. Riegrovy sady

Milky Chance (DE)
The Asteroids Galaxy Tour (DK)
Shannon Saunders (UK)
Android Asteroid DJ set (CZ)

Předprodej 

goout.cz/cs/listky/overtone-festival-milky-chance+dalsi/gvf/

www.overtone.cz

www.facebook.com/overtonefestival

www.facebook.com/events/723034557822507/