Filmové premiéry: konec starých X-menů a taneční animák
zdroj: Cinemart

Filmové premiéry: konec starých X-menů a taneční animák

1. 3. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nová krev po boku starých X-menů, tanec jako největší vášeň mladé osiřelé dívky, zamyšlení nad krizí mužské a otcovské role v současné společnosti, a film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost. Tento týden přináší 4 filmové premiéry, obnovenou premiéru velkolepého historického eposu Miloše Formana v režisérské verzi a digitálně restaurovanou verzi psychologického dramatu Gustava Machatého z roku 1931.

Logan: Wolverine
Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny“, stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti.

zdroj: Cinemart

Balerina
Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Balerína je zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech.

zdroj: Vertical Entertainment

Stát pevně
Téměř osudovým by se dal nazvat jeden z mnoha výletů scenáristy Léa do divoké přírody, na němž tentokrát hledá vlky. Během putování se ale seznámí s pastýřkou Marií a ta ho svede. Léo se nastěhuje k ní na statek, seznamuje se s jejími dvěma syny a tchánem a brzy také počnou vlastní dítě. O to se ale Marie odmítá starat, a tak Leo zůstává s novorozencem sám. S dítětem v náručí vstupuje do životů svého nového okolí, z nichž některé pouze naruší, jeden však i vědomě ukončí. Stát pevně je snovým zamyšlením nad krizí mužské a otcovské role v současné společnosti i explicitním pohledem na sexualitu, která není spoutána konvencemi.

 

zdroj: YouTube.com

Muzzikanti
Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem…

zdroj: Bohemia Motion Pictures

Amadeus - režisérský sestřih
Píše se rok 1781 a Antonio Salieri (Abraham) působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II (Jeffrey Jones). Když ke dvoru přijede Mozart (Tom Hulce nominovaný na Oscara), Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek.

Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky. Možná i vraždu. Podařilo se Salierimu umlčet jednoho z největších géniů světové hudby? Záhada - a hudba - zůstávají. Amadeus - velkolepý historický epos, nádherná oslava hudby Wolfganga Amadea Mozarta.

zdroj: Pannonia Entertainment

Ze soboty na neděli
Dvě mladé písařky hledají v sobotní návštěvě nočního podniku vzrušující vybočení z únavné všednosti. Méně zkušená Mary raději uteče z náruče postaršího elegána a po nočním bloudění se seznámí se sympatickým typografem...

Milostný románek se zvýrazněnými sociálními motivy natočil režisér Gustav Machatý v elegantně kosmopolitním stylu. Písně Vítězslava Nezvala a Jaroslava Ježka "Teď ještě ne" a "Slovník lásky" patří ke klasice českého popu. Na filmu spolupracoval jako architekt Alexander Hackenschmied - později mezinárodně proslulý dokumentarista. NFA také archivuje francouzsky namluvenou kopii o délce 1836, 5 metrů.

zdroj: NFA

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Logan: Wolverine
Kam zajít na Balerina
Kam zajít na Stát pevně
Kam zajít na Muzzikanti
Kam zajít na Amadeus - režisérský střih
Kam zajít na Ze soboty na neděli

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Logan: Wolverine
Fanklub Balerina
Fanklub Stát pevně
Fanklub Muzzikanti
Fanklub Amadeus - režisérský střih
Fanklub Ze soboty na neděli

Zatím bez komentáře, buďte první!