Tomáš Klus podpořil postižené a chystá se natáčet nové album
zdroj: iREPORT.cz

Tomáš Klus podpořil postižené a chystá se natáčet nové album

24. 8. 2013 – 13:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tomáš Klus a jeho doprovodní muzikanti známí jako Cílová skupina odjeli sérii letních koncertů na podporu Studia Oáza, které pomáhá mentálně postiženým lidem. V rámci turné vybrali pro Studio 400 tisíc Kč.

Tomáš Klus zakončil letní open air turné Konečně venku koncertem 16. srpna v Třeboni. V rámci celého turné odjela kapela ve složení Tomáš Klus - Jiří Kučerovský - Jan Lstibůrek - Petr Škoda sedm koncertů, které navštívilo celkem 20 tisíc fanoušků a část výtěžku z prodeje vstupenek šla právě na podporu Studia Oáza, které je neziskovou organizací a nabízí kulturní, vzdělávací a umělecké aktivity pro lidi s mentálním postižením.

Tomáš Klus zdroj: iREPORT.cz

"Doufám, že Oáza poskytne návštěvníkům tutéž oázu jako mně a přenese je do světa, kde není nutné hrát hry a působit na okolí tak, jak si jeden myslí, že by působit měl. Přátelé ze Studia Oáza zkrátka jsou a jsou tak šťastni. Stávají se tak, alespoň pro mě, učiteli v cestě k bytí v přítomném okamžiku, kteréžto vnímám jako žádoucí, neboť nenutí člověka být tím, kým ve skutečnosti není," pronesl Tomáš Klus ještě před turné na adresu Oázy.

FOTOREPORT: Tomáš Klus v Praze: "jeho cílová skupina" vyprodala Lucern

Do konce srpna kapela ještě navštíví poslední letní festivaly (24. 8. České hrady - Bezděz, 30. 8. Výrava u Hradce Králové, 31. 8. Moravské hrady - Bouzov a festival Loděnice v Piešťanech). Od září se pak bude Tomáš Klus věnovat natáčení nového alba. Nový materiál dával dohromady v průběhu celého léta společně s Jiřím Kučerovským, který se při skládání zapojil víc než u předchozích nahrávek. Klus nevylučuje, že by se na desce mohl objevit i nějkaý experiment, například v podobě elektroniky.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku