Tomáš Hanák: 'Alkohol mě dostal na dno'
zdroj: Profimedia

Tomáš Hanák: 'Alkohol mě dostal na dno'

25. 3. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Sedmapadesátiletý herec se rozpovídal o svém boji s alkoholismem.

Tomáš Hanák prozradil, že kvůli své zálibě v pití se ocitl ve finanční krizi a nakonec se musel zadlužit. Nepůjčil si ale od banky ani nějaké nebankovní instituce – raději požádal o pomoc nejmenovaného kamaráda.

"Který, když uplynula splatnost, se divil, že mu to vracím. Šlo o čtyři sta tisíc, bylo to po protialkoholní léčbě, kdy jsem neměl práci ani peníze," uvedl v rozhovoru pro server Super.cz

Po těchto zkušenostech se Hanák zařekl, že až do osmnáctých narozenin svého syna nechce žádný alkoholický nápoj ani vidět. Ještě mu zbývá dva a půl roku…

"Stále to dodržuji a uvidíme, jak to bude potom. Šlo vlastně jen o limit, abych měl nějaký cíl, a nemusel si říkat, že je to nadosmrti," konstatoval.

Řeč přišla i na film Lovci a oběti. V tom Tomáš ztvárnil postavu tajemného mafiána, který se jednoho dne rozhodne konat dobro a pomoct po uši zadluženému Jakubovi (Martin Kraus).

"Není špatný člověk, ale dostane se do problémů," prohlásil o Jakubovi Hanák. "A to mě přivádí k tomu, že se snažím myslet na to, že bych neměl za každou cenu pracovat a vydělávat jen peníze. Je potřeba vybalancovat čas strávený s dětmi, s rodinou a v práci. Kdybych doma nebyl, nestačil bych pak dětem naznačit, jaké principy by měly v životě dodržovat a čeho se vyvarovat."

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku