Poslední díl upíří Twillight ságy získal nejvíce nominací na anticenu Zlatá malina za rok 2012
zdroj: Profimedia

Poslední díl upíří Twillight ságy získal nejvíce nominací na anticenu Zlatá malina za rok 2012

11. 1. 2013 – 10:07 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

V předvečer udílení filmových Oscarů budou vyhlášeny také nejhorší filmové počiny v anketě Zlatá malina za rok 2012. V kategorii nejhorší film dostala nejvíce nominací Twillight sága: Rozbřesk 2. část a herecké umění jejích protagonistů bylo označeno jako nejslabší ze všech.

Již 33. ročník Zlaté maliny se bude konat 23. února v Los Angeles, kde se budou hodnotit nejhorší filmové projekty v celkem dvanácti kategoriích. Pro milióny milovníků upírské ságy Twillight to bude asi šok, ale herecké výkony, konkrétně ve druhé části posledního dílu Rozbřesk byly natolik nepřesvědčivé, že jim porota udělila nominace hned v jedenácti kategoriích.

Kirsten zdroj: Profimedia

Je pravda, že nominaci na Zlatou malinu získaly všechny předchozí díly Twillight ságy, ale tomuto poslednímu byl bezkonkurenčně udělen největší počet nominací.

Představitelka hlavní role Belly, herečka Kirsten Stewart, byla nominována dokonce dvakrát a to ještě za hlavní roli ve filmu Sněhurka a lovec. S dalším hlavním protagonistem filmu Robertem Pattinsonem, začala herečka chodit už při natáčení prvního dílu. Kromě krátké pauzy, kdy se pár rozešel kvůli jedné její aférce, jsou zase spolu a plánují prý dokonce miminko.

twillight hl foto2 zdroj: Profimedia

S nápadem na Zlaté maliny přišel v roce 1981 americký copywriter John J.B. Wilson poté, co krátce poté, co krátce po sobě viděl filmy Can´t Stop the Music a Xanadu. Laureáty ocenění vybírá každý rok téměř 700 členů Nadace ceny Zlatá malina v celkem 16 zemích. 

Zajímavé je, že upírská sága si získala tolik fanoušků po celém světě, že jim tento antioscar nemusí až tak moc vadit.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku