Magazín

Pět největších oscarových omylů

Už za pár hodin zjistíme vítěze a poražené v dalším ročníku udílení cen Americké filmové akademie, neboli Oscarů. A jak lze očekávat, druhý den budou mít fanoušci plné ruce práce s argumentováním pro či proti rozhodnutím Akademie. Objektivní hodnocení filmů je nemožné – platí totiž přísloví každý pes, jiná ves. Bohatá historie Oskarů ale přesto přinesla řadu rozhodnutí, nad nimiž zůstává rozum stát snad všem.
Magazín

Sedm nejšílenějších oscarových projevů

V noci z neděle na pondělí (28. února) proběhne Los Angeles již 88. udílení Oscarů. Ať už zvítězí kterýkoliv nominovaný film, herec či režisér, zlatou třešničkou každé kategorie obvykle bývá děkovná řeč. V historii ocenění se však našly nejen děkovačky upřímné a kreativní, ale i notně prapodivné. Mrkněte na sedm z nich.
Magazín

Rockoví mohykáni: 7 nejstarších aktivních kapel

Je to už více než půl století, co byla v německém Hannoveru založena hardrocková skupina Scorpions. Přesto kapela stále vystupuje, nejnověji se na 27. února objeví i v Praze! Podobné trvalky však nejsou ve světě drsné muziky nikterak výjimečné – vlastně se zdá, že čím jsou rockeři starší, tím jsou zároveň i tužší! Vybrali jsme několik nejdelších a nejkultovnějších z nich.
Magazín

Sedm divných rolí dnešních hvězd (než se staly slavnými)

Ač je známe ze světa tenkých rób a tučných šeků, i filmové celebrity často začínaly zcela podřadnými, anebo ještě hůře trapnými roličkami. Do kin nyní razí epos Bohové Egypta, v němž zazáří Nikolaj Coster-Waldau alias Jaime Lannister ze Hry o trůny – i jeho cesta do hollywoodského velkofilmu byla však strmá, a vyžádala si role neznámých postav (Černý jestřáb sestřen) či vyloženě přicmrndávačů (Království nebeské). Sedmero známějších velikánů střibrného plátna na tom však původně nebylo jinak.
Magazín

9 nejkontroverznějších oscarových hadříků

Již tuto neděli čeká Hollywood společenská událost roku, totiž udílení cen Americké filmové akademie, neboli Oscarů. Jak se dá tradičně očekávat, večer bude patřit i módním kreacím. Ne vždy v minulosti se však s oscarovou výzvou návrháři porvali příliš úspěšně.
Magazín

6 hereckých hvězd, které proslavilo hraní opačného pohlaví

Mluví se o něm jako o žhavém kandidátovi na Oscara za nejlepšího mužského herce – Eddie Redmayne ve vychvalovaném dramatu na skutečné motivy jménem Dánská dívka ovšem vypadá jako žena. Snímek o zlomovém případu změny pohlaví čeří emoce, ve filmovém světě je však přejímání opačného pohlaví "na denním pořádku". Vybrali jsme šest herců od dramat po komedie, které právě dočasné přehození role proslavilo. Uhodnete, o které půjde?