10 osobností s největším počtem fanoušků na FB
zdroj: Profimedia

10 osobností s největším počtem fanoušků na FB

9. 10. 2016 – 13:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Přinášíme vám žebříček deseti nejpopulárnějších osobností na Facebooku, které mají dohromady bezmála 1 miliardu fanoušků. Patříte mezi fanoušky některé z těchto osobností?

1. Cristiano Ronaldo - 116 999 875 fanoušků

Cristiano Ronaldo je portugalský fotbalista, který v současnosti obléká dres španělského královského klubu Real Madrid a portugalské reprezentace. Komplexní fotbalista mnohými považovaný za nejlepšího v současnosti, který dokáže střílet krásné góly, někdy i z přímých volných kopů. Momentálně jeden z nejlepších fotbalistů světa. Více.

Cristiano Ronaldo zdroj: tisková zpráva

2. Shakira - 104 521 491 fanoušků

Shakira je kolumbijská zpěvačka, autorka textů a písní, producentka, choreografka a modelka. Narodila se a vyrůstala ve městě Barranquilla ve státě Kolumbie. V anglicky mluvících a jiných zemích se prosadila až v roce 2001 se svým prvním anglicky nazpívaným albem Laundry Service, kterého se prodalo přes 20 milionů kusů. Je také jedinou z této země, které se podařilo dostat na vrchol hitparád Billboard Hot 100 a UK Singles Chart. Více.

zdroj: Archiv

3. Vin Diesel - 100 217 058 fanoušků

Vin uskutečnil svůj herecký debut již v sedmi letech v New Yorském divadle. Průběh jeho dospívání byl přímo spojen s divadlem. Již na počátku devadesátých let se stal aktivním filmařem a prvním jeho snímkem byl film "Multi-Facial", který byl vybraný pro filmový festival v Canes. V tomto filmu nejen hrál, ale zároveň jej režíroval, produkoval a napsal k němu scénář. Po prvním úspěchu se s menší odmlkou vrátil s dalším filmem "Strays" (1997), který režíroval, produkoval, napsal k němu scénář a zahrál si roli Ricka. Film byl opět úspěšný a byl vybrán na Sundance Festival. Více.

Vin Diesel zdroj: Profimedia

4. Eminem - 91 411 277 fanoušků

Eminem se již v mládí stal fanouškem rapu a ve čtrnácti letech se mu začal věnovat. Ačkoli nedokončil střední školu a vystřídal několik různých prací, snažil se maximálně soustředit na hudbu. 25.12.1995 se mu a jeho přítelkyni Kimberly Anne Scott narodila dcera Hailie Jade Scott. V roce 1996 vydal své debutové nezávislé album "Infinite", které se setkalo s malou odezvou. Více.

zdroj: Archiv

5. Lionel Messi - 86 912 740 fanoušků

Lionel Messi je argentinský fotbalista, který v současnosti hraje za katalánský klub FC Barcelona a nosí číslo dresu 10. Stylem hry bývá přirovnáván k slavnému argentinskému fotbalistovi Diegu Maradonovi. Více.

Lionel Messi zdroj: tisková zpráva

 6. Rihanna - 81 934 959 fanoušků

Rihanna je barbadoská zpěvačka, která je ve své tvorbě ovlivněna styly R&B, reggae, dancehall a dance. Nahrává u hudební společnosti Def Jam Recordings. Je držitelkou pěti cen Grammy. Celkem nahrála jedenáct "number-one" hitů (v americké hitparádě Billboard Hot 100), ve svých 23 letech tak byla nejmladší umělkyní, která toho dosáhla. Do roku 2012 celosvětově prodala na 25 milionů kusů alb, a také 60 milionů digitálních kopií singlů, což z ní činí nejúspěšnější umělkyni v digitálním prodeji. Více.

zdroj: Archiv

7. Justin Bieber - 77 570 336 fanoušků

Justin Bieber je kanadský pop/R&B zpěvák, kterého uvedl ve známost internetový videoportál YouTube. Na tomto portálu byl objeven svým aktuálním manažerem Scooterem Braunem. Poté odletěl do Atlanty za R&B zpěvákem a textařem Usherem. Zanedlouho podepsal nahrávací smlouvu s Island Records. Bylo mu 12 let, když si poprvé zkusil účast na pěvecké soutěži ve Stratfordu, kde získal druhé místo. Více.

Justin Bieber zdroj: tisková zpráva

8. Michael Jackson - 75  811 581 fanoušků

Michael Jackson byl americký popový zpěvák, skladatel, choreograf, tanečník, producent a mecenáš afroamerického původu. Jeho desky Thriller a Bad patří mezi nejvýznamnější v oblasti pop music. Album Thriller zůstává dodnes s výrazným rozdílem nejprodávanějším albem všech dob.[1] Obecně je označován za Krále popu a za nejslavnější popovou hvězdu 20. století. Byl zástupcem konvenčního popu a taneční hudby, vycházející ze soulu. Kromě svého charakteristicky vysokého hlasu, rytmického cítění a tanečních schopností byl znám i jako velký perfekcionista. Více.

zdroj: Archiv

9. Will Smith - 75 044 056 fanoušků

Smithovi bylo dvacet, procestoval půl světa a vydělal víc než milión. Utrácel bezhlavě za šperky, hotely a šest luxusních automobilů. I když jeho kariéra muzikanta slibovala slušné vyhlídky, chtěl zkusit i něco jiného. Na konci roku 1989 Will Smith potkal Bennyho Medinu, který tehdy pracoval u Warner Music a později se stal Smithovým managerem. Svůj životní příběh chtěl zobrazit v televizním seriálu a podařilo se mu přesvědčit šéfy NBC, že populární hudebník Will Smith bude ideálním představitelem jejich titulního hrdiny. Tak se zrodil seriál "Fresh Prince"(1990), který měl od samého začátku po celých šest sezón obrovský úspěch a stvořil televizní hvězdu. Více.

Will Smith zdroj: Profimedia

10. Bob Marley - 74 727 638 fanoušků

Bob Marley byl jamajský zpěvák, skladatel a kytarista, spoluzakladatel a významný představitel reggae. V šestnácti letech začal profesionálně zpívat. O rok později v triu s kamarády Bunnym Livingstonem (Bunny Wailer) a Peterem McIntoshem (Peter Tosh) pod názvem Teenagers (později též Wailin' Rudeboys) nahrávali ve studiu Leslieho Konga svůj první singl Judge not. Více.

Bob Marley zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!