Slavné osobnosti s vášní pro auta. Neuvěříte, co za poklady se skrývá v jejich sbírkách!
zdroj: Tisková zpráva

Slavné osobnosti s vášní pro auta. Neuvěříte, co za poklady se skrývá v jejich sbírkách!

30. 1. 2021 – 10:00 | Magazín | Inzerce

Jsou slavní, bohatí a navíc fandové do automobilů, kteří svou vášeň povýšili na sběratelství. Pojďte nahlédnout do garáží světových celebrit a zjistit, co za poklady ukrývají. Garantujeme vám, že velikost té nejznámější sbírky vás skutečně ohromí. 

Eric Clapton
Světoznámý kytarista patří k velkým milovníkům vozů značky Ferrari, čemuž odpovídá i obsah jeho garáže. Vyjímají se tam modely jako Daytona, 575 Maranello, 350 Spider, 275 GTB, Dino, F40 a mnoho dalších. Jednou z největších rarit v jeho sbírce je však Ferrari SPC-12 EC, které nese označení Special Project Car-12 Eric Clapton. Kdo jiný na světě může říct, že má vlastní Ferrari?

Ralph Lauren
Známý módní návrhář má evidentně vynikající vkus nejen na oblečení, ale také na auta. Ta začal kupovat už v 70. letech, kdy svými návrhy vydělal první peníze. Jeho sbírka se od té doby rozrostla na úctyhodných 70 automobilů a údajně patří k těm vůbec nejkrásnějším na světě. Vyjímají se v ní jak historické skvosty, tak moderní vozy – mezi nimi například Bentley Blower, Bugatti 57 SC Atlantic, Jaguar D-Type, McLaren F1 nebo Ferrari LaFerrari.

Jay Leno
Nekorunovaným králem mezi sběrateli aut je bezesporu moderátor a komik Jay Leno, který má ostatně o automobilech vlastní pořad Jay Leno’s Garage. K dnešnímu dni vlastní okolo 150 aut a 90 motocyklů, které má uskladněné v několika rozsáhlých areálech v Los Angeles. Každý z nich je přitom vybaven dílnou určenou k údržbě a renovaci všech skvostů.

V Lenově sbírce naleznete téměř kompletní průřez motoristickou historií, do které patří jak parní stroje, tak první elektromobily, sportovní vozy i armádní technika. Nechybí však ani vzácnosti v podobě McLarenu F1 nebo české Tatry.

Zatoužili jste po novém voze? Prohlédněte si širokou nabídku nových, předváděcích i ojetých automobilů na Heurece.

heureka_pr_Seo zdroj: Tisková zpráva