Žebříkání: Co plánují Kryštof, UDG, Imodium nebo Anna K
zdroj: iREPORT.cz

Žebříkání: Co plánují Kryštof, UDG, Imodium nebo Anna K

3. 4. 2013 – 10:20 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Co letos čeká finalisty ankety Žebřík 2012 Kryštof, Annu K, UDG, Imodium nebo Borise Carloffa či moderátory slavnostního udílení Tomáše Hanáka a Kláru Vytiskovou? Přečtěte si naši anketu.

1. Vzpomeneš si na moment, kdy jsi byl/a poprvé požádán/a o autogram?

2. Jaký máš pocit při vstupu na pódium?

3. Čím se budeš profesně zabývat letos?


Richard Krajčo (Kryštof)
1. To ne, ale vzpomínám na moment, kdy přede mě poprvé někdo položil celý sešit polepený asi stovkou mých fotek. Podzim 2001. Hustý zážitek. Potěšilo mě to a zároveň z toho mrazilo.
2. Vždy jsem trochu nervózní, ale stačí pár taktů, první "společný refrén", jiskry v očích pode mnou a vše je pryč. Pak už jen radost, že si někdo ty písně, co jsme složili v garáži, v obýváku, někde na hotelu, zpívá s námi a má je rád.
3. Letos budeme hlavně hrát a zase skládat když to půjde. Občas si odskočím do Národního divadla odehrát Figara nebo Richarda III., občas do Ungeltu na Deštivé dny, v listopadu se těším na premiéru filmu Křídla vánoc, který jsem natáčel s Vicou Kerekes, ale prim bude hrát kapela, festivaly a na podzim po letech zase naše oblíbené kluby.


Klára Vytisková zdroj: iREPORT.cz

Klára Vytisková (Toxique)
1. Upřímně řečeno si to nepamatuju. Ale já hrozně škrábu a nikdy jsem moc nevěděla, jak se mám podepisovat, takže určitě jsem byla nervózní, co tam mám kurva napsat. Pak jsem si vymyslela podpis, kde je takovej panáček a tím jsem trošku zamaskovala, že neumím moc psát. Ale vím, že první podpis, kterej jsem kdy dostala, byl od Anny K. Natáčela u mých rodičů ve mlejně klip a tam se mi podepsala.
2. Je to hrozně složitý. Pokud vstupuju na pódium s Toxique, tak si připadám hrozně komfortně, protože za sebou mám ty kluky a mám pocit, že mám strašně dobrý zázemí. Pokud vstupuju na pódium sama, což se mi nestává zas až tak často, tak jsem o dost nervóznější, protože nejsem zvyklá nemít nikoho za sebou. A pokud vstupuju na pódium s Tomášem Hanákem, což je třeba konkrétně na Žebříku, tak to je taky pocit absolutní jistoty, protože Tomáš je brilantní opora.
3. Já jsem se rozhodla, že budu naplno šlapat do svýho projektu Klára. Teď dělám ve studiu na písničkách, v půlce dubna chci natočit první singl. Až bude deska hotová, teprve začnu sestavovat kapelu. Na jaře pojedu turné s dívčí kapelou, tak sháním holky, který umějí hrát na nástroje. Takže tímto přes iREPORT vyzývám všechny holky, který hrajou na nástroje a chtěly by se mnou jet na turné, aby mi daly vědět a uvidíme.


Tomáš Hanák zdroj: iREPORT.cz

Tomáš Hanák
1. Ne. Ale vybavím si mnoho situací, kdy jsem byl osloven: "Pane Vávro, mohl byste se mi podepsat?" A David Vávra zná zase situace, kdy je žádán: "Pane Hanák, mohl byste se mi podepsat?" Ani jeden netušíme, z jakých důvodů jsme zaměňováni, ale už jsme se naučili podepisovat se jeden za druhého - proč někomu kazit radost?
2. Zaplaťpámbu, že už končí čekání a že už tam konečně jdu - a tam děj se Vůle Boží.
3. Už několik let zachraňuji staré nádraží a nic jiného mě teď moc nezajímá. Ale v dubnu si zazpívám s Tata Bojs a pak snad i s Monkey Business, což mě těší. Naopak jediné, co mě mrzí, že s Frankem Sinatrou už to nestihnu...


Anna K zdroj: iREPORT.cz

Anna K
1. Bylo mi tak osm, což je zhruba před čtyřiceti lety, ale k tomu konkrétnímu momentu už moje paměť nesahá.
2. Extáze, krása, jsem nadšená. Já jsem exhibicionista a milovník hudby a živých vystoupení. Od zmíněných osmi let exhibuju na pódiích, to je můj život, to je sen. Je jasný, že jsou chvíle, kdy se úplně necítím a říkám si "dneska to nedám", ale pak jsou chvíle - teď to možná zní jako klišé - že i když úplně umírám, tak mě to úplně načutne. Pro mě je živý hraní úplně nejvíc, proto to dělám, ne abych byla v televizi nebo přebírala ceny, ale abych se dobíjela. Vlastně lidi trošku zneužívám.
3. Připravuju krásný akustický turné, budu mít koncert ve velký Lucerně a asi deset koncertů po různých divadlech. Já vlastně dlouho hraju jenom pro stojící publikum, protože hrneme kluby a kulturáky, takže se teď těším, že se to trošku zklidní a bude to akustický.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!