Will Smith promluvil o rasismu v Hollywoodu. Co všechno řekl?
zdroj: Profimedia

Will Smith promluvil o rasismu v Hollywoodu. Co všechno řekl?

25. 11. 2015 – 9:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Will Smith, Michael Caine, Benicio Del Toro, Joel Edgerton, Samuel L. Jackson a Mark Ruffalo se zúčastnili letošního kulatého stolu The Hollywood Reporter. Hlavním tématem diskuse byla problematika rasové diskriminace v zábavním průmyslu.

Představitel agenta J z Mužů v černém nejprve objasnil rozdíl mezi "rasismem" a "předsudkem".

"Všichni jsou zaujatí. Každý má své životní zkušenosti, v důsledku kterých preferuje jednu věc před jinou – třeba dává přednost blondýnám před brunetami. Když vidíte na ulici někoho s tmavou pletí, reagujete jinak, než kdyby šlo o bělocha. Ale je tu konotace s rasistickou nadřazeností – máte pocit, že vaše rasa je všeobecně vzato lepší," řekl.

Poté prohlásil, že s rasismem se setkává jen vzácně (na rozdíl od předsudků) a dokáže se s ním vypořádat.

"Nechci pro rasisty pracovat. Nechci pracovat v takové společnosti. A v okamžicích, kdy jsem s nimi přišel do styku, jsem se od těchto lidí snažil držet co nejdál."

Smith je přesvědčen, že herci mají obrovskou moc, kterou mohou využít k tomu, aby šíření rasové nenávisti zastavili.

"Historicky vzato, příběh kombinovaný s obrazotvorností posouvá lidstvo kupředu. To, co děláme – ne, že by to byla povinnost, ale je to ultimátní fórum pro změnu myslí a srdcí lidí," konstatoval.

Tuto skutečnost si prý připomene pokaždé, když se rozhoduje, zda přijme nějakou roli. "Vždycky se ptám sám sebe, proč bych měl právě tohle dělat," uvedl.

Zatím bez komentáře, buďte první!