Ve třinácti letech složila první píseň. Valerie, sedmnáctka, o které ještě uslyšíme
zdroj: tisková zpráva

Ve třinácti letech složila první píseň. Valerie, sedmnáctka, o které ještě uslyšíme

29. 5. 2017 – 13:25 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jednoho se stala režiséru, producentovi, propagátoru veganství a duchovnímu otci výročních filmových cen Český lev Petru Vachlerovi zvláštní věc. Jeho třináctiletá dcera Valérie za ním přišla, jestli by si neposlechl písničku, kterou sama složila. A když to udělal, pochopil, že pokud někdy v budoucnu jeho dcera převezme nějakou cenu, bude to spíš cena hudební než filmová.

Valerie Vachlerová vstoupila do světa kulturního šoubyznysu jako pětiletá herečka v tátově celovečerním režijním debutu – komedii Doblba!, kde si zahrála dceru hlavního hrdiny ztvárněného Jaroslavem Duškem.

Každopádně mnohem více než film ji lákal tanec a hudba. Bylo jí zmíněných třináct, když doma ležela s virózou a přemýšlela, jak co s časem. „Klavír mlčel a já si říkala, že bych si zkusila zahrát pár tónů, jen tak si zazpívat. A tak z improvizování, i když jsem ještě nevěděla, jak se skládá, zazněla poprvé píseň.“ A jak se ukázalo, nelíbila se pouze otci. Když tuhle unplug verzi pouštěl kamarádům, málokdo věřil, že nejde o profi zpěvačku, co si právě zkouší nový song.

 Valérie na sobě začala pracovat. Není ovšem pravdou, že by v rodině nebyly hudební geny. „Děda byl koncertní mistr, hrál a hraje skvěle na housle a dost věcí mě naučil“, prozrazuje Valérie. S písněmi, které dnes píše a připravuje do svého prvního alba ji zase nejvíce pomáhá někdejší člen Support Lesbiens, hudební aranžér Yarda Helešic.

Nedávno měla sedmnácté narozeniny, a právě v tento den byl do světa vyslaný i její první videoklip. Producentsky a autorsky na něm spolupracoval opět její tatínek. Klip natočili a dokončili  v žižkovském Studiu Pokrok, kde měli ideální podmínky. Na klipu je to vidět.

Písničku „Stupid Doll“ napsala Valérie jako potřebu vymezit se vůči světu, do něhož paradoxně sama vstupuje -  světa celebrit se všemi jeho přednostmi i poklesky. Valérie v klipu během necelých čtyř minut osmkrát kompletně změní vizáž a v několika momentech ji na scéně uvidíte ve všech podobách najednou.

Film o filmu

 

Na přípravách dvoudenního natáčení se podílela i ředitelka Make-Up Institutu Praha Markéta Davidovič. Vedoucí profesionálního studia, která si vychovává vlastní mladé talenty, si spolupráci se začínající zpěvačkou Valerií pochvaluje.  „Je to krásná dáma uvnitř i zvnějšku. Proměny si maximálně užívala a vždy měla poslední slovo v tom, jak bude finální look vypadat. Song, videoklip i Val je na zahraniční úrovni. Vidím v ní obrovský potenciál,“ komentovala spolupráci ředitelka Davidovič.

Film o líčení

 

Má Valerie nějaké hudební vzory? Sama říká, že pokud je interpret dobrý a chytne jí, nezáleží na tom, v jakém hudebním žánru se pohybuje. „Někdy je to hluboká Adele, jindy barová Amy Winehouse nebo stále rebelující Miley Cyrus. Ty mě inspirují. Šly životem přes překážky, každá jinak, každá po svém. Byly a jsou originální. Mám ráda interprety, kteří se nebojí vyjít z nároků „mainstreamu“ a obohatí svět něčím novým.“

Dodejme ještě, že „Stup Doll“ zazní i v druhém celovečerním filmu Petra Vachlera s titulem „Tajemství a smysl života“. Píseň „True Face“ bude dokonce titulní melodií filmu.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku