Krotitelé duchů nebo Osvícení? Vybíráme filmy plné démonů a nadpřirozena
zdroj: tisková zpráva

Krotitelé duchů nebo Osvícení? Vybíráme filmy plné démonů a nadpřirozena

29. 7. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tento týden vtrhla do českých kin nová verze legendární komedie Krotitelé duchů. "Duchařské" filmy různých žánrů jsou mezi diváky velice oblíbené, a proto jsme pro vás připravili seznam několika zajímavých titulů.

Krotitelé duchů
Hejna malých zelených duchů, strašidla a paranormální jevy se začínají objevovat v New Yorku. Kdo může ochránit lidi před těmito nadpřirozenými bytostmi? Pouze tři nezaměstnaní parapsychologové. Dávají se dohromady a vytvářejí tým lovců duchů. Vybaveni ektoplazmovými kanóny, pastmi na duchy a speciálním vozidlem bojují proti přesile slizských oblud.

zdroj: YouTube.com

Krotitelé duchů 2
Ghostbusters už jsou dobří snad jen pro předškolní děti, kterým vypráví strašidelné historky o chytání duchů a zpívají svoje písničky. Nikdo je už nepotřebuje, a tak už je nikdo ani nebere vážně. Ale to všechno jen do chvíle, než se ve městě objeví "sliz, který se živí špatnou náladou". Jen naši odborníci na lapání duchů a věcí nadpřirozených se mu dokáží postavit.

zdroj: YouTube.com

Pokoj 1408
John Cusack a Samuel L. Jackson v hlavních rolích filmu natočeného podle povídky mistra napětí Stephena Kinga. Mike Enslin (Cusack) je autorem řady bestsellerů, v nichž vyvrací nejznámější paranormální jevy. Každé jeho knize předchází důkladné pátrání. Po letech práce nemá Enslin v rukou jediný důkaz o životě – po životě. Tématem jeho nové knihy jsou legendární místa, kde došlo k nevysvětleným tragédiím. Jedním z nich je záhadný pokoj číslo 1408 hotelu Dolphin, kde se Enslin ubytuje navzdory varování hotelového manažera (Jackson). Je prvním člověkem po mnoha letech, který se odvážil strávit noc v pokoji 1408, předchozí hosté navíc nevydrželi naživu ani hodinu. Cesta k dalšímu bestselleru vede peklem.

zdroj: YouTube.com

Ti druzí
Celosvětově úspěšný horor vzbudil už mimořádnou pozornost na benátském filmového festivalu. Příběh se odehrává na konci druhé světové války - Grace (Nicol Kidman) s dvěma dětmi čeká na návrat manžela z bojů v jejich domě v Jersey. Děti trpí alergií na sluneční světlo – dům je proto celý potemnělý a v uzavřeném světě jeho zšeřelých zákoutí se kromě Grace, dětí a služebnictva skrývá cosi dalšího.

Ti druzí se kromě mimořádného diváckého ohlasu setkali i s velmi příznivým přijetím u kritiky. Jde o stylově čistý horor – strach vytvářený atmosférou neustálého ohrožení , bez opulentních speciálních efektů. Pozornosti se dostalo i hereckému výkonu Kidman – označovaném za zřejmě její nejlepší vůbec.

zdroj: YouTube.com

Osvícení
Představte si tu největší hrůzu, kterou dokážete. Bude to hrůzný mimozemšťan či smrtící epidemie? Nebo, stejně jako ve filmu režiséra Stanleyho Kubricka, to bude úděsný strach, že vás zavraždí někdo, kdo by vás měl milovat a chránit – člen vaší rodiny? Ve svém scénáři, adaptaci románu Stephena Kinga, Kubrick vykresluje sugestivní scény, hrůzná prostředí, zasazuje rány jako v strašidelném snu a šok za šokem tak konstruuje tento zlomový snímek v dějinách hrůzy.

zdroj: YouTube

Duch
Lehce komediální melodrama je kombinováno s detektivní zápletkou. Mladý newyorský bankovní úředník Sam (Patrick Swayze) začne žít s výtvarnicí Molly (Demi Moore). Jejich počínající šťastný život je však přerván Samovou násilnou smrtí, když jej na ulici zastřelí neznámý poberta. Ale Sam nemůže milovanou dívku opustit, a tak ji provází životem alespoň jako duch. Ze záhrobí naváže spojení se světem živých prostřednictvím bizarního média, kterým je černoška Oda Mae (Whoopi Goldberg).

zdroj: YouTube.com

13 duchů
Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život.

zdroj: YouTube.com

Hlas smrti
Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou že-nou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na ces-tě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena zavražděná. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny.

Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.

zdroj: YouTube.com

Shutter
Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku.

zdroj: YouTube.com

Rosemary má děťátko
Rosemary a její nový manžel Guy se stěhují do nového apartmánu v New Yorku, kde se spřátelí se starším párem v sousedství. Když ale nějaká dívka ze sousedního bloku spáchá sebevraždu, začne mít Rosemary strach ze špatných lidí. Objevuje se i nový problém - ochránit dítě, které čeká. Možná to ale nebude dítě, jenž bude potřebovat ochránit.

zdroj: YouTube

Staňte se fanoušky těchto filmů plných nadpřirozena:
Fanklub Krotitelé duchů
Fanklub Krotitelé duchů 2
Fanklub Pokoj 1408
Fanklub Ti druzí
Fanklub Osvícení
Fanklub Duch
Fanklub 13 duchů
Fanklub Hlas smrti
Fanklub Shutter
Fanklub Rosemary má děťátko

Zatím bez komentáře, buďte první!