Filmové premiéry: Trojice kámošů a nová dobrodružství elitního zabijáka
zdroj: Bontonfilm

Filmové premiéry: Trojice kámošů a nová dobrodružství elitního zabijáka

14. 9. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Bývalý člen motocyklového gangu opět v akci, neplánované těhotenství známé průšvihářky, hledání unesené lásky, dobrodružství třech kamarádů ve slunné Francii, příběh o jednotlivci překračujícím čáru slušného chování, cesta do světa nespoutané fantazie a touha po postupu do vyšší fotbalové ligy. 36. týden tohoto roku nám přináší 7 filmových premiér a dokumentární snímek vyprávějící příběh kapely, která změnila svět.

Ve jménu krve
Mel Gibson se ve filmu Ve jménu krve (Blood Father) představí v roli bývalého člena motocyklového gangu Johna Linka, momentálně provozujícího tetovací salon. John není jen bývalý motorkář, ale i opilec a narkoman. Za pomoci Kirbyho (William. H. Macy) se Link snaží sekat dobrotu, to mu ale dlouho nevydrží.

Jeho 16letá dcera Lydie se totiž dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení – zavolá otcovi, se kterým se řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Pod otcovou ochranou však Lydie stále vidí nejlepší šanci na přežití. Když John udělá po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři se rozhodne pomoci, krvavá cesta může začít…

zdroj: Bohemia MP

Dítě Bridget Jonesové
Utrpení největší smolařky v dějinách dosud neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. „Trochu povyrostla, stala se z ní úspěšná televizní produkční, vydělává dost peněz, líp vypadá a ještě líp se obléká, ale je to pořád ta samá Bridget, která přitahuje maléry jako magnet,“ říká o své nejslavnější postavě její představitelka Renée Zellweger.

Jak název třetího dílu slavné série napovídá, tím hlavním malérem bude tentokrát neplánované těhotenství. Taková věc dokáže vykolejit i životem otřískanou Bridget, zvlášť když naprosto netuší, s kým počala. Jak se to rýmuje s faktem, že je stále bez chlapa? Celkem jednoduše. Stačí v doprovodu kolegyně navštívit odvázaný hudební festival a v jeho průběhu se vyspí s pohledným cizincem (Patrick Dempsey). A když se záhy na jedné společenské akci na vlastní tělo přesvědčí, že stará láska (Colin Firth) nerezaví, byť před pár lety definitivně skončila, je „štěstí“ hotovo. Protože jí s rozluštěním zapeklitého rébusu nepomůže ani lehce cynická gynekoložka (spoluscenáristka Emma Thompson), ocitne se Bridget ve velmi nezáviděníhodné situaci. Jak seriózní právník Mark Darcy, tak úspěšný provozovatel internetové seznamky Jack Quant se sice k situaci postaví jako praví chlapi, odhodlaní s Bridget a jejím potomkem vytvořit spořádanou rodinu, to ovšem netuší, že jejich šance na otcovství je přesně padesátiprocentní. Jak se blíží termín porodu, Bridget cítí, že bude muset s pravdou ven a hlavně že si bude muset vybrat, komu bude její dítě říkat „tatínku“. Normální člověk by poslal oba dva na testy otcovství. Jenže Bridget Jonesová není normální, ale výjimečná.

zdroj: Cinemart

Mechanik zabiják: Vzkříšení
Arthur Bishop (Jason Statham) si myslel, že už svou vražednou minulost hodil za hlavu. Když jeho největší protivník unese lásku jeho života, je donucen cestovat po celém světě, uskutečnit tři zdánlivě nemožné atentáty a dělat to, co umí nejlépe - provést vše tak, aby to vypadalo jako nehoda...

zdroj: Vertical Entertainment

Prázdniny v Provence
Léto neskončilo, zábava trvá. Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek se po zimní komedii Padesátka vrací na plátna kin s letní atmosférou a s francouzskou vůní v komedii Prázdniny v Provence. Režisér Vladimír Michálek je obsadil do rolí tří kamarádů a členů hudební skupiny, kteří utečou před svojí manažerkou až do slunné Francie k tetě jednoho z nich. Trochu se poflakují, hodně si užívají a taky potkají krásnou a sympatickou dívku, která umí lámat srdce. Každý z velké trojky kámošů je jiný, společně pak vrství více či méně šílené situace. Zavilý hulič marihuany, hláškující filosof a nesmělý basák dělají všechno ve větším, než malém množství.

zdroj: Bontonfilm

Vlk z Královských Vinohrad
Příběh o jednotlivci vždy překračujícím čáru zavedeného slušného chování. Je to filmař a tato výlučnost ho dostane do aktivní účasti na osudech Česka. V osudovém roce '68 měli Češi v Cannes v hlavní soutěži tři filmy. Jejich očekávané vítězství však bylo zmařeno pseudorevolucí francouzských filmařů. Invaze 1968, sešup ze slávy a úspěchu a nucený exil. Marné hledání lásky v USA. V zemi, kde správná adresa a výše bankovního konta je nade vše. Co Čech, to muzikant a muzikantem je i filmař, který se jako Švanda dudák vrací domů, do rodné Prahy k milovanému filmu.

zdroj: Artcam

Cesta do fantazie
Desetiletá Chihiro je obyčejná japonská holčička. Když se se svými rodiči vydává poprvé do nového bydliště, jejich auto zabloudí na opuštěnou lesní cestu, vedoucí k záhadnému tunelu.

Chihiro i její rodiče se vydají dovnitř a objeví cosi, co považují za opuštěný lunapark. Rodiče podlehnou lákavé nabídce občerstvení v opuštěných stáncích, ale záhy se promění ve vepře. Chihiro se snaží najít pomoc a narazí na tajuplného chlapce jménem Haku.

Ten ji seznámí s duchy, kteří v noci lunapark obývají a najde jí zaměstnání u Yubaby, staré čarodějnice s malým tělem a velkou hlavou, která provozuje obrovské lázně, kam si chodí odpočinout milióny pozemských bohů a jiných fantastických bytostí. Zde se skrývá jediná možnost, jak může Chihiro zrušit zakletí svých rodičů a vrátit se do lidského světa.

zdroj: AČFK

Beatles The: Eight Days a Week - The Touring Years
Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry.

zdroj: Mirius FD

FC Roma
Minulou sezónu nastoupil do nejnižší české fotbalové soutěže nový tým. FC Roma je děčínský klub okresního přeboru, který je složen převážně z romských hráčů. „Já když někoho nemám rád, tak ho budu chtít porazit," říká trenér Pavel Horváth. Soupeři to ale vidí jinak a většina z nich romský klub bojkotuje. Pro FC Roma tak začíná trochu zvláštní sezóna. Někdy se hraje, někdy se nehraje, dopředu není nic jisté a klub vyhrává většinu zápasů kontumačně. Fotbalisté FC Roma ale neztrácejí smysl pro humor a bojují jak na hřišti, tak mimo něj. Někdy je to ale těžší, než si představovali: ztrácejí se jim míče, hráči holdují marihuaně, fanoušci na ně pokřikují, ať táhnou do práce. V tabulce klub ale postupuje výš a výš. Podaří se hráčům postoupit do vyšší ligy a přesvědčit okolí, že nejsou agresivní rváči, ale že si prostě jen chtějí zahrát fotbal?

zdroj: Nutprodukce

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Ve jménu krve
Kam zajít na Dítě Bridget Jonesové
Kam zajít na Mechanik zabiják: Vzkříšení
Kam zajít na Prázdniny v Provence
Kam zajít na Vlk z Královských Vinohrad
Kam zajít na Cesta do fantazie
Kam zajít na Beatles The: Eight Days a Week - The Touring Years
Kam zajít na FC Roma

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Ve jménu krve
Fanklub Dítě Bridget Jonesové
Fanklub Mechanik zabiják: Vzkříšení
Fanklub Prázdniny v Provence
Fanklub Vlk z Královských Vinohrad
Fanklub Cesta do fantazie
Fanklub Beatles The: Eight Days a Week - The Touring Years
Fanklub FC Roma

Zatím bez komentáře, buďte první!