Zrní interview: Kojot je šašek, komik a vyčůránek
zdroj: tisková zpráva

Zrní interview: Kojot je šašek, komik a vyčůránek

25. 10. 2014 – 15:23 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Kladenskej uhelnej zen, neboli Zrní, má venku nové album Následuj kojota. Zpěvák Jan Unger vypráví o hledání zvuků a ruchů na desku, symbolice kojota, ale i společné cestě s fanoušky na festival do Rumunska.

Jaké jste měli léto? Hráli jste na velkých domácích festivalech, dokonce na nějakých zahraničních.
Léto jsme měli pěkně intenzivní, hraní jsme měli fakt hodně, ani nevím kolik. Festivaly jsme si užili, hráli jsme na Rock for People, na Trutnově, na Majálesech, ve Stockholmu, v Bruselu, v Rumunsku. Zároveň jsme měli práci s doděláváním desky a s doděláváním jiných projektů, jako bylo třeba zhudebnění básně Antonína Sova na připravovanou kompilaci nebo předělávka písně od Semaforu na akci Kabaret For Semafor v České televizi. Hodně práce, ale dobré práce.


Ze zahraničních akcí jste navštívili např. festival Banát, kam jste vyrazili autobusem s fanoušky. Jaká je tohle zkušenost?

Tenhle festival je geniální nápad. Propojení fanoušků a muzikantů tisíc kilometrů od domova na krásném místě v chudé vesničce původních českých obyvatel. Byl to takový mejdan. Je moc záslužné, že festival existuje, návštěvníci svým pobytem zdejšímu obyvatelstvu finančně dost pomohou. V Banátu je nádherná příroda, pastviny, kopce, taky chybí internet a telefonní signál, takže nezbývá než se spolu bavit a koukat se kolem. Po festivalu si to ještě někteří z nás prodloužili o pár dnů chození po horách.

A co cesta autobusem až do Rumunska?
Lidi se poznávali už po cestě. Už v Brně jsme byli pěkně rozparáděná autobusová parta. Teda řidič byl, myslím, střízlivý. Cesta utekla, zpívalo a hrálo se do pěti do rána. Ale zpátky to byl autobus plný zombies po čtyřech opravdu náročných dnech.

Venku máte novinku Následuj kojota. Co může posluchač očekávat oproti minulé tvorbě?

Deska je to hravější, instrumentálně bohatší, košatější, víc jsme se na ní vyblbli. Oproti minulé desce je Kojot víc pohled dovnitř, než ven. Jeho atmosféra je tajemnější. Hledali a přemýšleli jsme o čem album udělat, až jsme nakonec udělali desku právě o tom, o hledání a vytváření. Nejen hudby, ale vlastně všeho.

Pokračování rozhovoru naleznete na odkazu níže.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!