Zimní móda – co by měla tuto sezónu nosit módní žena a co by měl dělat módní muž?
zdroj: Tisková zpráva

Zimní móda – co by měla tuto sezónu nosit módní žena a co by měl dělat módní muž?

27. 8. 2021 – 15:24 | Magazín | Inzerce

Zima je tady. Dny budou kratší a noci dlouhé. Najednou potřebujete úplně přestavět svůj šatník, aby zapadl do zimního stylu. Oblečení by ale nemělo kazit celkový vzhled. Bude třeba poohlédnout se po atraktivním a funkčním zimním oblečení.

Muži a ženy po celém světě stále sledují módu. To ale rozhodně neznamená, že zanedbávají aspekt pohodlí. Moderní lidé chtějí zůstat v zimě v teple a zároveň vypadat dobře. Po čem tedy sáhnout?
Zimní oblečení nemusí být pouze vlněné oblečení. Jako zimní oblečení může posloužit jakýkoli oděv z tlustého materiálu. Kůže, džínovina, kožešina a další podobné materiály mohou být také zařazeny do kategorie zimních oděvních materiálů.

Jak se obléci v zimě?
Pokud chcete vypadat stylově a zůstat v teple, pak nejrychlejší způsob, jak to zvládnout, je koupit si pár vlněných nebo termo punčochových kalhot, které můžete nosit pod džíny a kalhoty. Tímto způsobem můžete nosit, co byste normálně nosili, aniž byste se museli bát, že vám bude zima.

A tento tip může znít jako samozřejmost, ale většina lidí to nedělá – takže pokud jste to ještě neudělali, investujte do dobrých tepelných základů. Totéž můžete udělat se svým topem – přidejte pěkné bavlněné body nebo košilku, abyste zahřáli bez objemnosti. Díky tomu i dámské módní svetry, které nejsou určeny přímo do zimy, můžete nosit celý rok.

Druhá nejdůležitější věc, kterou v zimě mít, je skvělá teplá bunda. Ale často jsou tyto bundy příliš velké, objemné a beztvaré, namísto stylových a roztomilých.

Jak tedy můžeme dosáhnout uhlazenějšího vzhledu? Přepásáním naší zimní bundy. Nezáleží na tom, zda se jedná o péřovou bundu nebo nadýchanou, pásek vám může vymezit pas a budete vypadat skvěle. Experimentujte tedy s bundami a opasky, které již vlastníte.

modivocz_Zimní móda - co by měla tuto sezónu nosit módní žena a co by měl dělat módní muž_osobnosticz (1) zdroj: Tisková zpráva

Jak si vybrat správnou bundu či kabát?
Dostatek místa, abyste mohli pohodlně pohybovat rukama. Tohle není vždy snadné najít, ale je to nejdůležitější. Vždy se ujistěte, že nejste nijak omezováni. A pokud na sobě nemáte nic tlustého, jako v zimě, vyzkoušejte si kabát nebo bundu s těžším úpletem, jako byste ho nosili ve skutečnosti. Platí to i pro pánský zimní kabát. Prostě se v něm musíte moci hýbat.

Pro styling a zahřátí se poohlédněte po delším kabátu. Krátké bundy mohou být roztomilé, ale nejlépe uděláte, když se poohlédnete po dlouhém zimním kabátu. Cítit se v něm budete elegantně a zároveň vás pořádně zahřeje.

Vyberte si správnou barvu pro sebe. Před nákupem ujistěte, jaký styl chcete. Pokud nemáte kabát, který už milujete, doporučujeme zvolit neutrální barvy, jako je černá, krémová, velbloudí nebo šedá. Jedná se o nadčasové barvy, díky kterým bude váš kabát univerzálnější a stylovější. Vy ale znáte svůj šatník nejlépe, takže se ujistěte, že kteroukoli barvu si vyberete, můžete ji nosit s většinou svého šatníku.
Vyhněte se trendy kouskům (pokud nereprezentují váš styl). Při investici do kabátu hledejte univerzálnost a dlouhou životnost. Bundy bez trendového kování nebo střihů jsou většinou klasičtější a tudíž mnohem lepší koupě. Dávejte si tedy pozor na trendy věci, které mohou způsobit, že kabát bude méně univerzální, ať už nyní nebo v budoucnu.

Kupte si zimní bundu s kapucí, nejlépe odnímatelnou. Tímto způsobem jste zakryti, pokud vás zastihne déšť nebo sníh, a můžete je také odepnout, pokud si je chcete vzít s vlněnou čepicí nebo baretem.