Zemřel Vláďa Šafránek, legendární zpěvák kapel Harlej a Walda Gang
zdroj: Profimedia

Zemřel Vláďa Šafránek, legendární zpěvák kapel Harlej a Walda Gang

19. 9. 2018 – 9:29 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Českou rockovou scénu zasáhla ztráta jednoho z nejvýznamnějších zpěváků současnosti. V pouhých 46. letech zemřel Vladislav Šafránek, zakladatel rockových kapel Harlej, či Walda Gang. Šafránek se delší dobu potýkal s velkými zdravotními problémy, kterým nakonec podlehl.

Vláďa Šafránek začínal zpívat již ve svých 14 letech ve skupině Krevel. Poté, společně s Antonínem Rauerem založili kapelu Brian, ve které působili do roku 1994, kdy společně založili legendární kapelu Harlej. S Harlejem nahrál Šafránek celkem 7 alb a působil v ní do roku 2006. Tehdy kapelu bez jakéhokoli předchozího upozornění opustil. Na postu zpěváka ho ve skupině nahradil Tomáš Hrbáček, který v kapele působí dodnes. Na posledním řadovém albu Harleje, Hodný holky zlý kluky chtěj, z roku 2017, si Šafránek společně s Hrbáčkem střihl duet.

Roku 2009, po smrti Waldemara Matušky, zakládá na jeho počest kapelu Walda Gang, která se zaměřuje na předělávky rockových skladeb nejen Waldemara Matušky, ale i dalších známých českých a zahraničních umělců. Kvůli začínajícím zdravotním problémům, jej v červnu 2016, na postu zpěváka nahradil Miro Šmajda, který se dostal do podvědomí veřejnosti v roce 2009, kdy skončil na druhém místě v Česko Slovenské Superstar.

Vychutnejte si několik klipů z dílny božského Vladislava Šafránka

Walda Gang - Eldorado

zdroj: Archiv

Harlej - Z kuby kiwi

zdroj: Archiv

Vláďa Šafránek, Olga Lounová - Vím, že Ty víš

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku