Zemřel slavný zpěvák George Michael
zdroj: Profimedia

Zemřel slavný zpěvák George Michael

26. 12. 2016 – 11:43 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V noci z neděle na pondělí zemřel britský zpěvák George Michael, a přidal se tak k dlouhé řadě skvělých muzikantů, kteří nás v tomto roce opustili. Podle zpěvákova manažera Michaela Lippmana byl příčinou smrti infarkt.

Georgios Kyriacos Panayiotou, uměleckým jménem George Michael, byl britský zpěvák, skladatel a producent s kyperskými kořeny. V letech 1981 až 1986 působil společně s Andrewem Ridgeleym v popové skupině Wham!, později se proslavil coby sólový zpěvák ovlivněný soulem a rhythm and blues.

George Michael se narodil v severním Londýně. Jeho otec se jmenoval Kyriacos Panayiotou a pracoval jako manažer v restauraci, matka, Lesley Angold Harrison, bývala tanečnicí a v roce 1997 zemřela na rakovinu. George Michael začal svou kariéru s kapelou The Executive, která ovšem vydržela jen krátce. Proslavil se až po založení skupiny Wham! v roce 1981. I ta se však rozpadla a po roce 1986 se George vydal na sólovou dráhu.

Debutové album s názvem Faith vyšlo v roce 1987 a vyhrálo Grammy v kategorii „Nejlepší album roku“. 21 milionů (v USA více než 10 mil.) prodaných kusů ho zařadilo na 52. místo v žebříčku nejprodávanějších desek všech dob v USA. Po celém světě se prodalo více než 85 mil. jeho nahrávek, George Michael byl nejvíce hraným interpretem britských rádií za uplynulých 20 let.

zdroj: YouTube.com

20. dubna 1992 vystoupil se skupinou Queen na benefičním vzpomínkovém koncertě k poctě zesnulého zpěváka Queen Freddie Mercuryho, Freddie Mercury Tribute, ve Wembley. Zde velice dobře zazpíval tři písně Queen, ´39, These are the days of our lives (s Lisou Stansfield) a Somebody to love, která se znovu i v jeho vynikajícím podání stala obrovským hitem. Z tohoto vystoupení vyšel záznam George Michael and Queen with Lisa Stansfield, Five Live EP. Následovaly spekulace o stálém angažmá George Michaela, jako zpěváka Queen, které se ale nakonec ukázaly jako liché.

V noci z neděle 25. na pondělí 26. prosince 2016 stanice BBC uvedla s odvoláním na zpěvákova vydavatele, že George Michael zemřel ve věku 53 let.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku