Žebříček nejbohatších Britů: Ali G na předních příčkách!
zdroj: Profimedia

Žebříček nejbohatších Britů: Ali G na předních příčkách!

22. 4. 2013 – 6:44 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Komik Sacha Baron Cohen – známý především jako Ali G a Borat – má do konce života vystaráno. Plyne to z žebříčku nejbohatších obyvatel Velké Británie, který každoročně zveřejňují noviny The Sunday Times.

Baron Cohen je bezesporu jedním z nejlépe placených bavičů na světě. Jeho majetek se odhaduje na závratných 68 milionů britských liber, tedy asi dvě miliardy Kč. V kategorii "film a TV" se Sacha a jeho manželka Isla Fisher momentálně dělí o 31 příčku s Liamem Nelsonem.

Jedenačtyřicetiletý Sacha dostává až 400 milionů Kč za film plus dalších 20% z tržeb. Dodejme, že v poslední době si zahrál například legendárního zpěváka skupiny Queen, Freddieho Mercuryho.

Absolutním vítězem letošního žebříčku se ovšem stal ruský oligarcha Alisher Usmanov – jeden z hlavních akcionářů britského fotbalového klubu Arsenal - jehož jmění loňský rok vzrostlo na cca 400 miliard Kč. Ukončil tak osmileté kralování Lakhsmiho Mittali, který klesl až na čtvrtou příčku.

Vlastník FC Chelsea Roman Abramovič se tentokrát musel spokojit s pátým místem. V kategorii „nejbohatší mladý hudebník pod 30 let“ podle očekávání triumfovala zpěvačka Adele. Samostatnou zmínku si zaslouží i David a Victoria Beckhamovi, kteří obsadili 387. pozici.

Zatím bez komentáře, buďte první!