Všech sedm statečných je po smrti!
zdroj: Distributor

Všech sedm statečných je po smrti!

12. 11. 2016 – 13:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Herec Robert Vaughn, který byl posledním žijícím hrdinou z legendárního westernu Sedm statečných, je po smrti. Zemřel v pátek, po krátkém boji s leukémií. Bylo mu 83 let.

Robert Vaughn

Robert Vaughn byl americký herec, držitel ceny Emmy z roku 1978.

Filmovému a televiznímu herectví se věnoval od počátku 50. let 20. století, kdy začal vystupovat v drobných a epizodních rolích v amerických televizních seriálech. Mezi americké hollywoodské hvězdy patřil od roku 1959, kdy byl nominován na cenu Americké filmové akademie Oscar za snímek Hoši z Filadelfie. Své postavení potvrdil v následujícím roce 1960 účinkováním ve známém westernovém snímku Sedm statečných kde si zahrál postavu váhavého střelce jménem Lee. Přesto však těžiště jeho herecké práce spočívalo především v práci pro televizi.

Film Sedm statečných

Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně a zásob. Proto se vesničané rozhodnou nakoupit v nejbližším městečku zbraně a bránit se. Chtějí o svém plánu poradit s profesionálním pistolníkem Chrisem, který je nadchnul bravurním kouskem jehož byli svědky po svém příjezdu do městečka. Ten jim však poradí, aby si nekupovali drahé zbraně, se kterými stejně neumí zacházet, ale najali si střelce a sám se záležitosti ujme. Podaří se mu získat ještě šest dalších mužů a s nimi se vydá do ohrožené vesnice. Přestože první střetnutí s Calverovými muži dopadne pro statečné muže příznivě, nevyzpytatelná povaha vesničanů situaci zcela nečekaně zkomplikuje.

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku