Vilma Cibulková otevřeně promluvila o svých problémech s alkoholem a dcerou
zdroj: Profimedia

Vilma Cibulková otevřeně promluvila o svých problémech s alkoholem a dcerou

3. 11. 2015 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Dvaapadesátiletá herečka rozhodně nemá jednoduchý život. Kromě jiného se musela vyrovnat i s tím, že z její dcery Šimony se stala narkomanka.

Šimona drogám – konkrétně pervitinu – propadla v pubertě. Podle Cibulkové je v takové situaci důležité soustředit se zejména na své vlastní duševní síly, abyste byli schopni pomoct nejen svému potomkovi, ale i sami sobě.

"Jinak se bezmocně řítíte na sedadle smrti a za volantem sedí vaše dítě, které neslyší a nevidí, i kdybyste mluvili jako kněz," svěřila časopisu Moje psychologie.

Pro hvězdu filmu Pupendo to však nebylo první setkání se závislostí. Během svého vlastního dospívání si totiž prošla něčím hodně podobným.

"Sice v mém případě vítězil alkohol, ne drogy, ale těch několik let mé druhé puberty jsem vedla ve jménu beatnických hesel 'jak co nejrychleji zešílet'," zavzpomínala.

Díky těmto zkušenostem sice dokázala Šimonu lépe pochopit, ale také věděla, že na ní bude muset být hodně přísná. Jednou ji dokonce vyhodila z bytu.

"Dohoda se porušit zkrátka nesmí. Pokud ano, pak se dveře už neotevřou. Ano, byla to bolest nevyslovitelná, ale jediná možná pomoc. Moje dcera už s ulicí zkušenost měla velkou, a tak i léčba byla její zoufalé přání, jen na ni neměla dost odvahy," konstatovala Vilma.

Naštěstí vše skončilo happyendem. Šimona s drogami skoncovala a se svou matkou se usmířila. Na jaře ji doprovázela na předávání cen Thalie - a na první pohled bylo zřejmé, že je už dlouho "čistá". Snad jí to vydrží napořád…

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku