V létě v Česku vystoupí McCartney, Iggy Pop a další hvězdy
zdroj: Profimedia

V létě v Česku vystoupí McCartney, Iggy Pop a další hvězdy

13. 6. 2016 – 10:11 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Festivalová sezóna je na spadnutí, a to znamená i příjezd řady známých zahraničních zpěváků. Od Alphaville, jejichž koncert proběhl již v sobotu, po Fear Factory se mají fanoušci hudby nač těšit. Sestavili jsme pro ně seznam těch nejvýznamnějších jmen, aby jim neunikl žádný podstatný koncert!

Alphaville

Kde: Bounty Rock Cafe

Kdy: 11. června

Ještě dříve než v Praze vystoupí někdejší člen Beatles bude možné v Olomouci shlédnout jinou starou formaci. (Západo)německá pecka z 80. let byla vždy spíše evropsky orientovanou formací, její nehynoucí kult to však nijak neshazuje. Nejznámější je pro svou skladbu Forever Young, a právě taková i sama je - od založení v roce 1982 je Alphaville aktivní dodnes.

zdroj: Archiv

Paul McCartney

Kde: Praha

Kdy: 16. června

Velkým bodem června pak bude koncert Paula McCartneyho, který v Praze vystoupí v rámci svého turné One On One. Stane se tak po 12 letech od svého prvního vystoupení v českém hlavním městě. Koncert má trvat tři hodiny a  v rámci sestavy vystoupí i Paul "WiX" Wickens, Brian Ray, Rusty Anderson a Abe Laboriel Jr.

zdroj: Archiv

Iggy Pop, Foals a The Kooks

Kde: Metronome Festival 2016

Kdy: 25. až 26. června

S koncem června začne přituhovat. Na pražském Metronome Festival se totiž objeví hned tři veleznámé formace. Především se objeví sám kmotr punku Iggy Pop, jehož na Výstavišti Praha doprovodí také výstřední Britové z The Kooks, druhý den festivalu pak dorazí i oxfordská hříbata Foals

zdroj: Archiv

The Offspring a Massive Attack

Kde: Rock for People 2016

Kdy: 3. až 5. července

Dost možná největší tuzemský festival přiláká počátkem července do Česka také dvě kapely velmi známé v minulých dvou dekádách. Punkrocková skupina The Offspring sice vznikla již v roce 1984, vrcholu slávy však dosáhla v polovině devadesátek a notně přikládala pod kotel i v první desetiletce nového milénia. Ještě v dřevní éře Internetu si The Offspring připsali prvenství za nejstahovanější singl všech dob Pretty Fly. Po jejich boku v Hradci Králové pak vystoupí rovněž triphopová skupina Massive Attack, kterou musejí znát i naprostí hudební analfabeti pro jejich motiv znělky seriálu Dr. House.

zdroj: Archiv

Rodriguez

Kde: Praha

Kdy: 11. července

Před půlkou měsíce pak dojde i na fanoušky folk-rocku, kteří si v Praze budou moct vyslechnout písničkáře Sixta Diaze Rodrigueze. Jeho americká kariéra je sice proměnná, Rodriguez se však stal naprostým kultem v Jihoafrické republice – a díky tomu se pak vrátil i do globálního podvědomí. Rodriguez vystoupí v pražském Fóru Karlín.

zdroj: Archiv

Underworld, Tame Impala a M83

Kde: Colours of Ostrava

Kdy: 14. až 17. Července

Nejvýraznější konkurent Rock for People, jehož význam stoupá s každým rokem, tentokrát do Ostravy sezval silnou skvadru v podobě Underworld, Tame Impaly a M83. Hvězdou Colours bude britská skupina Underworld, která je nejznámější pro singl Born Slippy, který okořenil film Trainspotting. Naopak psychedelic rocková formace Tame Impala dorazí až z daleké Austrálie. Vedle řady dalších jmen pak zaujme i skupina M83, jejíž elektronický dream pop mohou filmoví diváci znát ze sci-fi bijáku Nevědomí.

zdroj: Archiv

Robert Plant & The Sensational Space Shifters

Kde: 27. července

Kdy: Plzeň

V polovině léta se pak těžiště přesune především na primárně tuzemské festivaly, milovníci Led Zeppelin by si však měli v kalendářích zakroužkovat červencové vystoupení Roberta Planta, rockového zpěváka a rovněž člena právě této skupiny. Plant je dnes známější pro svou sólovou dráhu, v jejímž ranku vystupuje od roku 2012 se svou zatím poslední formací The Sensational Space Shifters.

zdroj: Archiv

Fear Factory, Ben Caplan a Parov Stelar

Kde: Trutnoff 2016

Kdy: 18. až 21. srpna

Vrcholem léta pak bude Trutnoff, který se pyšní především industriálně metalovou skupinou Fear Factory. V závěsu za ní ukáže svůj mocný vous i kanadský folkař Ben Caplan, anebo třeba rakouský elektroswingař Parov Stelar

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!