United Islands přiveze Ellu Eyre a shání peníze na stage v Kinského zahradě
zdroj: iREPORT.cz

United Islands přiveze Ellu Eyre a shání peníze na stage v Kinského zahradě

15. 4. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Festival United Islands oznámil kompletní line-up pro letošní ročník. Největšími lákadly jsou britská zpěvačka Ella Eyre nebo argentinští Bajofondo. Organizátoři zároveň vyhlásili prostřednictvím portálu HitHit veřejnou sbírku na 1,6 milionu korun. Peníze by posloužily k otevření nové hlavní scény v Kinského zahradě.

"Chceme přestěhovat hlavní stage ze Střeleckého ostrova do Kinského zahrady, kterou považujeme za nádherné místo, ideální pro tento účel, a věříme, že nám s tím pomůžou i diváci," vysvětluje producent festivalu David Gaydečka důvod sbírky na fundraisingovém portálu HitHit.

United Islands nabízí lidem možnost přispět na konání festivalu částkou dle jejich finančních možností: "Cílová částka, na kterou potřebujeme dosáhnout, je 1,6 milionu Kč, což je rekordní částka, o kterou se kdy kdo v tuzemsku prostřednictvím crowdfundingu pokusil," vysvětluje producent festivalu Martin Voňka. "Na 80% věříme tomu, že částku vybereme. Nakopla nás Mňága a Žďorp, která vybrala přes půl milionu, i zahraniční projekty,"dodává Gaydečka. Sbírka pro podporu festivalu poběží od 14. 4. - 25. 5. 2014.

Dalšími potvrzenými umělci jsou Childhood, Dena, Ritchie Ruftone, z domácí scény potom Ohm Square, Nylon Jail, Voila!, ILLE nebo Never Sol. "Některá jména jsme vybírali i na renomovaných zahraničních showcase festivalech jako Eurosonic či Great Escape, které představují naděje z evropské hudební scény. Tam se inspirují i největší festivaly jako Glastonbury, Exit nebo Primavera," přibližuje dramaturgii Barbora Šubrtová.

Jedenáctý ročník festivalu United Islands Of Prague uvede ve čtvrtek 19. června tradiční Klubová noc, která rozezní pražské kluby. Dvoudenní open air festival pak proběhne o víkendu 20. – 21.  června na 8 pódií v centru města. Po skončení programu na otevřených pódiích k desáté hodině večerní dostane hudební produkce klubovou podobu a fanoušci si další koncerty vychutnají v klubech Roxy, Lávka, Zephyr a další.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku