UDG interview: Na pódium nalitý nelezeme
zdroj: iREPORT.cz

UDG interview: Na pódium nalitý nelezeme

22. 2. 2014 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kdysi rozjaření UDG se za poslední roky vcelku vyklidnili, přesto se v rozhovoru s bratry Vrzákovými dostalo na téma alkohol několikrát. Řeč přišla i na přípravu nové desky, chystané jarní turné a také anketu Žebřík, v níž mají jednu nominaci a 15. března vystoupí naživo na slavnostním vyhlášení v Plzni.

Začněme něčím oddychovým. Je únor - jak jste na tom s novoročními předsevzetími? Stále se držíte?
Pavel: Já si nikdy předsevzetí nedávám, takže mě se to netýká.
Petr: Já jsem si předsevzetí kdysi dával, ale vždycky jsem sám sebe zklamal. Takže jsem s tím radši přestal.

Zanedlouho zahrajete na Žebříku. Na posledním vyhlašování jste získali ocenění za Album roku a třetí místo za Skupinu roku. Jak jste loni oslavovali?
Petr: Zapili jsme to pořádně. Hlavně jsem rád, že se nám podařilo všechny ty ceny odvézt domů. To se totiž nedá říct o předchozím roce, kdy jsme zabodovali taky, ale zapíjeli jsme tak moc - přesněji řečeno ostatní kluci, protože já jsem kvůli nemoci nedorazil - že už tu cenu domu nedovezli.
Pavel: Já si užívám každý ročník bez ohledu na to, jestli bodujeme jako kapela nebo ne. Je tam fantastická atmosféra a pokaždý tam potkám spoustu známých, který jsem dlouho neviděl.

Jaký je váš nejpamátnější zážitek z Žebříku?
Petr: Vloni jsem tam něco slavil s Honzou Kunzem, zpěvákem Kofe-In. Oslava se hodně povedla a ve chvíli, kdy už Honza trochu nevládnul, spadnul na zem a já ho sbíral, tak přiskočili fotografové a začali nás v téhle situaci fotit.
Pavel: U mě asi klasika. Bloumáš hodinu po hotelu, protože jsi zapomněl číslo pokoje. To se ale stane tak polovině lidí, co tam přijedou. Jinak mám Žebřík nejvíc spojený s osobou Jardy Hudce, který je zároveň můj soused a na kterýho se vždycky těším.
Petr: Hodně se mi líbilo, když vloni skupina The Tap Tap (kapela složená z tělesně postižených studentů, pozn. autora) řekla, že je to nejméně bezbariérová cena, která existuje. Žebřík... To bylo hodně vtipný.

 

Jak se stavíte k dalším cenám, Andělům, Slavíkům a dalším? Hodně muzikantů se k některým cenám vymezuje.
Petr: Osobně nejsem z těch, kdo by se proti nějakým cenám vymezoval nebo o nějakých prohlašoval, že jsou zbytečné. Budu rád za jakoukoliv cenu, ať už od odborné poroty nebo v rámci hlasování fanoušků. Neznevažuju nic. Ty ceny jsou důležité, minimálně proto, že se kapely potkají a můžou si předat nějaké zkušenosti nebo aspoň pokecat.

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu níže:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku