Tom Holland, představitel Spider-Mana, má ukrutný strach z pavouků
Tom Holland jako Spider-Man | zdroj: tisková zpráva

Tom Holland, představitel Spider-Mana, má ukrutný strach z pavouků

1. 6. 2020 – 13:41 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Tom Holland je historicky prvním představitelem pavoučího muže, který se nenarodil v USA. Filmové studio Marvel jej vzalo pod svá křídla v roce 2016, a to rovnou jako nového představitele nejoblíbenějšího superhrdiny Spider-Mana. V této roli se fanouškům poprvé představil ve filmu Captain America: Občanská válka. Rok na to ovládl plátna kin Spider-Man: Homecoming a následně pak Spider-Man: Daleko od domova, který se odehrával také v Praze.

Přestože můžeme o roli Petera Parkera mluvit jako o opravdovém zlomu v kariéře Toma Hollanda, je pak velkým paradoxem, že v osobním životě trpí šíleným strachem z pavouků.

Životní příběh Toma Hollanda

Tom se narodil v roce 1996 v Londýně. Pochází ze 4 sourozenců, z nichž je nejstarší. O 3 roky mladší bratr Harry je také hercem. Dokonce si spolu zahráli v katastrofickém filmu Nic nás nerozdělí.

Ve svých 10 letech začal navštěvovat taneční školu ve Wimbledonu a tanci úplně propadl. Díky svému tanečnímu a hereckému nadání dostal velkou životní šanci již v roce 2008, kdy byl obsazen do známého muzikálu Billy Elliot. První tři měsíce hrál nejlepšího kamaráda titulní postavy Billyho a následně získal hlavní roli, díky čemuž se také setkal s premiérem Gordonem Brownem.

zdroj: Falcon

Filmy s Tomem Hollandem

Svůj herecký debut si odbyl v roce 2012 v katastrofickém thrilleru Nic nás nerozdělí, který vypráví skutečný příběh jedné rodiny, která v roce 2004 přežila úder ničivé vlny tsunami v Indickém oceánu.

Následně si zahrál s Tomem Hardym v dramatu Noční jízda. Postavu Isaaca pak ztvárnil ve válečném dramatu Budoucnost nejistá. Roku 2014 spatřil světlo světa divadelní záznam hry Billy Elliot Muzikál. Roku 2015 se pak Holland objevil v úspěšném snímku V srdci moře, který pojednává o velrybářské lodi, kterou napadla nadprůměrně chytrá obří velryba.

Roku 2016 pak následovaly role ve snímcích Edge of Winter a Ztracené město Z. Největším úspěchem nejen roku 2016, ale také celé dosavadní kariéry, je pak již zmíněná role Petera Parkera, Spider-Mana. O rok později se jeho velkým učitelem stává Tony Stark, známý jako Iron Man ve filmu Spider-Man: Homecoming. Ve stejném roce exceluje ještě ve filmech Pilgrimage a získává svoji první cenu BAFTA v kategorii "Vycházející hvězda". Roku 2018 bojuje po boku ostatních superhrdinů v největší marvelovské válce všech dob, v úspěšném snímku Avengers: Infinity War. Roku 2019 následovaly snímky Avengers: Endgame, či Spider-Man: Daleko od domova.

Tom Holland: životopis Tom Holland: životopis | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku