Steven Spielberg, režisérský génius s několika Oscary
Steven Spielberg při natáčení Zachraňte vojína Ryana | zdroj: Profimedia

Steven Spielberg, režisérský génius s několika Oscary

16. 12. 2017 – 17:38 | Magazín | Michal Burkoň | Diskuze:

Steven Spielberg patří mezi nejlepší režiséry historie. Právě to nás inspirovalo k vytvoření podrobného životopisu o této legendě. Dozvíte se v něm, jak vlastně začínal, jaké byly jeho první zkušenosti s natáčením, a za kterými filmovými hity vlastně stojí.

Kompletní a nejpodrobnější životopis Stevena Spielberga

Jeden z nejvýznamnějších režisérů, producentů a scenáristů, Steven Spielberg, jehož kořeny sahají dokonce do Ukrajiny, se narodil v prosinci roku 1946. Po prvních experimentech s tátovou kamerou, filmování naprosto propadl a šel si za svým snem, který se mu vyplnil.

Světovou filmografii tak obohatil o obrovské množství filmových megahitů. Jmenujme třeba film Čelisti, pojednávající o žraloku zabijákovi, nebo E.T. - Mimozemšťan, vyprávějící o mimozemšťanovi, kterého tu zapomněla kosmická loď. Další filmy z jeho dílny jsou všechna dobrodružství Indiana Jonese, či hluboce šokující, nemilosrdné drama Schindlerův seznam, natočené podle skutečné události.

E.T. - Mimozemšťan / Drew Barrymore E.T. - Mimozemšťan / Drew Barrymore | zdroj: Bontonfilm

Již v době, kdy byla počítačová animace v začátcích, se mu podařilo oživit prehistorické ještěry v dobrodružném sci-fi snímku Jurský park způsobem, který svou reálností ohromil celý svět. Nesmělo proto chybět ani pokračování v jeho režii, s názvem Ztracený svět: Jurský park. Protože Spielberg ví, kdy říci ne, s dalším ještěřím pokračováním Jurský park 3, již neměl nic společného.

Z dalších snímků, které již zapadají do tohoto tisíciletí, můžeme jmenovat třeba životopisné drama Chyť mě, když to dokážeš s Leonardem DiCapriem, nebo rodinný snímek Tintinova dobrodružství.

 Kompletní a nejpodrobnější životopis Stevena Spielberga

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku