Štědrý den je za dveřmi! Nalaďte se do pohody se skvělými vánočními komediemi
zdroj: Dimension film

Štědrý den je za dveřmi! Nalaďte se do pohody se skvělými vánočními komediemi

23. 12. 2016 – 22:18 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Štědrý den je za dveřmi! V pohotovosti je nejen náš Ježíšek, ale také Santa Claus, děda Mráz, a další tajemné bytosti. V celosvětovém měřítku je asi nejznámější americký Santa, a proto si dnes představíme několik komedií, ve kterých právě Santa sehrál hlavní roli.

Vánoce naruby (2004)
Poté, co jediná dcera Blair opustila rodinné hnízdo, rozhodli se Luther a Nora Krankovi (Tim Allen a Jamie Lee Curtis) předejít vánočnímu smutku na výletní lodi a nadcházející svátky tak vymazat z kalendáře. Jejich rozhodnutí bojkotovat tradice ale obrátilo naruby celé okolí.

Blair se totiž na Štědrý den ozývá a k večeři chystá přivést i nečekaného hosta - svého nového snoubence. Krankovi mají pouhých 12 hodin, aby se jim podařil zázrak: uspořádat společně se svými sousedy oslavu, na kterou se nezapomíná.

zdroj: Sony Pictures

Vánoční skřítek (2003)
Jako malého ho odvezli na Severní pól, kde ho vychoval táta skřítek (Bob Newhart). Ale Buddy (Will Ferrell) časem zjistí, že je jiný než ostatní skřítci. Aby našel místo, kam vlastně patří, vydá se hledat svého pravého otce do New Yorku.

Právě zde se Buddy dozvídá, proč je jeho otec na seznamu zlobivých. Především ale přijde na to, že příčinou všech Santových problémů je nedostatek vánoční nálady a klidu. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, s čímž mu pomáhá půvabná Zooey Deschanel, která je Santovým skřítkem v obchodním domě.

Podaří se Buddymu všechny přesvědčit, že Santa (Edward Asner) opravdu existuje?

zdroj: Warner Bros Pictures

Santa je úchyl! (2003)
Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc.

zdroj: YouTube.com

Rolničky, kam se podíváš (1996)
Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboun je hračka a velké přání miliónů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší.

Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromeček, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a překonat všechny nástrahy, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal.

zdroj: 20th Century Fox

Santa Klaus (1994)
Špičkový manažer hračkářské firmy Scott Calvin se nemůže vypořádat s důsledky rozvodu. Navíc rozhodně není prototypem ideálního rodiče pro svého syna. Štědrý den s tatínkem je pro malého Charlieho spíš noční můrou než nejkrásnějším večerem roku. To se ale změní ve chvíli, kdy Santa Clause, který v anglosaských zemích přináší dárky komínem, tragicky uklouzne právě na střeše Calvinova domu. Kdo za něj zaskočí? Pochopitelně nešťastný Scott. Ale to zdaleka není všechno, protože v průběhu příštích měsíců se tatínek pomalu ale jistě začne měnit ve skutečného Santa Clause a konečně si začne rozumět se svým synem.

zdroj: Walt Disney Pictures

Muppets: Vánoční koleda (1992)
Klasický sváteční příběh Charlese Dickense v rukou stále rozpustilých Muppets jiskří humorem a veselou náladou! V roli hamižného Ebenezera Scrooga vystupuje Michaela Caine a celá podívaná není nic jiného než pořádný švindl! Scrooge tráví vánoční večer sám a navštíví jej duchové, kteří ho přenesou v čase a nechají ho nahlédnout do jeho do minulosti, současnosti i budoucnosti a není to nijak pěkná podívaná! Ale při té příležitosti se setká s chudým, hodným a skromným Bobem Cratchitem a jeho rodinou, do které patří také Tiny Tim, který Scrooga poučí o skutečném významu Vánoc. Spolu s původní hudbou a oslňujícími triky je tento dobrosrdečný sváteční příběh vynikající zábavou, která vaši rodinu dokáže potěšit vždy znovu o každých vánocích.

zdroj: Walt Disney Pictures

Sám doma (1990)
"Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého," sdělí paní McCallisterová manželovi na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže. To ještě netuší, že to co doma zapomněli je nejmladší člen jejich početné rodiny, Kevin. Tak začíná nejúspěšnější film roku 1990, vánoční komedie o zapomenutém synkovi a dvou nešikovných lupičích. Kevin vůbec nepropadne panice, právě naopak. Konečně může dělat všechno to, co jinak nemůže. Jezdit po koberci na kolečkových bruslích, přejídat se zmrzlinou, dívat se na nepřístupné filmy. Jeho štěstí však netrvá dlouho. Objeví se totiž dva zlodějíčkové, kteří si na dům McCallisterových dělají zálusk. Ani tentokrát však Kevin neztratí rozvahu a pořádně s lupiči zacvičí. Promění totiž dům v hotovou smrtonosnou past. Přes veškerou volnost a zábavu s lupiči se mu však pomalu začíná stýskat.

zdroj: YouTube.com

Vánoční prázdniny (1989)
Rodina si jede pro vánoční stromeček. Maminka s tatínkem zpívají, dvě dospívající děti jsou otrávené. Táta Clark chce zažít Vánoce, po kterých už dlouho touží - pokácet si vlastní stromeček, celá rodina u stolu... Ostatní z toho nejsou moc nadšení, ale pomáhají. Pokácí asi pětimetrový strom, který jim následně zlikviduje část domu. Dorazily už babičky a dědečkové a všichni se usilovně snaží vytvořit šťastnou vánoční atmosféru. Nic se ale nedaří tak, jak si Clark představuje, malér stíhá malér.

zdroj: YouTube.com

Strašidelné Vánoce (1988)
Frank Cross není dobrý člověk. Je to bezcharakterní elitář, který nemá rád Vánoce. Vánoční pohoda v něm vyvolává dávivý komplex a představa bodrého Santy Clause se mu hnusí více než modelka s chlupatýma nohama.

Je to prostě parchant, který bude muset dojít ke své nápravě. A kdy jindy než o vánocích. Ono totiž na pravdě: "Čím člověk zachází, tím taky schází." něco je. Vítejte tedy ve filmu na téma: Jak parchant díky vánočním duchům k nápravě došel. A nebojte se. I přes zmíněné duchy se nebudete bát, ale bavit.

zdroj: YouTube.com

Vánoční příběh (1983)
Blíží se čas vánoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má velký sen. Chtěl by dostat pod stromeček překrásnou pušku, kterou má jeho komiksový hrdina Černý jezdec. Ralph ji chodí obdivovat do výlohy obchodu a neví jak přesvědčit rodiče aby mu ji koupili. Máma je zásadně proti, bojí se aby si puškou neublížil a považuje ji za nebezpečnou. Vánoce se však nezadržitelně blíží, a tak se Ralph rozhodne navštívit samotného Santa Clause v obchodním domě v naději, že jeho žádosti vyhoví a splní mu jeho sen o vytouženém dárku. Podaří se Ralphovi uspět?

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky těchto filmů s vánoční tématikou:
Fanklub Vánoce naruby
Fanklub Vánoční skřítek
Fanklub Santa je úchyl!
Fanklub Rolničky, kam se podíváš
Fanklub Santa Klaus
Fanklub Muppets: Vánoční koleda
Fanklub Sám doma
Fanklub Vánoční prázdniny
Fanklub Strašidelné Vánoce
Fanklub Vánoční příběh

Zatím bez komentáře, buďte první!