Slavný americký komik přiznal, že už ve čtrnácti byl závislý na kokainu a kradl matce peníze
zdroj: Profimedia

Slavný americký komik přiznal, že už ve čtrnácti byl závislý na kokainu a kradl matce peníze

13. 10. 2015 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jack Black měl velmi náročnou pubertu. Kdo ví, jak by to s tím dopadlo, kdyby nenarazil na chápavého školního terapeuta.

Dotyčný muž Blackovi s největší pravděpodobností zachránil život.

"Sebral jsem odvahu a všechno mu řekl – jak se cítím provinile kvůli tomu, že okrádám mámu, abych měl na kokain," svěřila hvězda komedie Těžce zamilován časopisu Parade a dodala:

"Plakal jsem u toho jako dítě. Byla to velké odhalení a velká úleva. Cítil jsem euforii, jako by ze mě náhle byla sňata obrovská tíha. To mě změnilo."

Jack se stal narkomanem asi čtyři roky po rozvodu svých rodičů.

"Měl jsem mnoho problémů s kokainem… Stýkal jsem se s některými dost drsnými týpky. Bál jsem se chodit do školy, protože jeden z nich mě chtěl zabít. Chtěl jsem se z toho ven," zavzpomínal.

Jeho matka a otec ho proto zapsali do Poseidonu – vyhlášené vzdělávací intituce pro problémovou mládež v Los Angeles.

"Většina jiných dětí tam byla doslova vyhoštěna, ale já tam šel dobrovolně. Bylo to ideální místo pro stisknutí tlačítka restart," konstatoval šestačtyřicetiletý herec. "A tam jsem se setkal s tím terapeutem… Byl jsem vychováván jako Žid, takže jsem neměl k dispozici žádného zpovědníka. A nemohl jsem o tom mluvit ani se svými rodiči. Můj táta mě velmi miloval, ale potřeboval jsem někoho, kdo by mě ani trochu neodsuzoval, kdo by ze mě nebyl zklamaný."

Nakonec všechno dobře dopadlo - Black se zbavil závislosti a později přestoupil na jistou soukromou školu v Santa Monice, kde objevil svou lásku k herectví.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku