Slavná spisovatelka Jackie Collins podlehla rakovině prsu
zdroj: Profimedia

Slavná spisovatelka Jackie Collins podlehla rakovině prsu

20. 9. 2015 – 8:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Autorka bestsellerů jako Hollywoodské manželky, Šance či Americká hvězda: Příběh jedné lásky je po smrti. Zemřela v sobotu v noci ve věku 77 let.

 "S obrovským smutkem oznamujeme smrt naší krásné, dynamické a jedinečné maminky Jackie Collins, která dnes zemřela na rakovinu prsu," uvedli Jackiini příbuzní v prohlášení pro magazín People.

"Žila nádherný, plný život a byla uctívána svou rodinou, příteli i miliony čtenářů, které bavila více než čtyři desetiletí. Byla pravdivou inspirací, průkopnicí ženské beletrie a kreativní silou. Bude dál žít prostřednictvím svých postav, ale již nám nevýslovně chybí," dodali.

Collins před šesti a půl lety diagnostikovali rakovinu prsu ve čtvrtém stadiu. Veleúspěšná britsko-americká autorka se však rozhodla o svém boji s touto zákeřnou nemocí veřejně nehovořit – svěřovala se pouze svým nejbližším, především dcerám Tracy, Tiffany a Rory.

"Při zpětném pohledu nelituji toho, co jsem udělala," uvedla ve svém posledním interview, které Peoplu poskytla 14. září. "Udělala jsem to po svém, jak by řekl Frank Sinatra. Od té diagnózy jsem napsala pět knih, žila svůj život, cestovala po celém světě… a s nikým to neřešila až do teď, kdy mám pocit, že bych s tím měla vyjít. Teď chci zachraňovat životy jiných lidí."

Collins napsala 32 románů. Většina z nich se dostala do žebříčku bestsellerů sestavovaným deníkem The New York Times a po celém světě se jich prodalo více než 500 milionů kopií. Ona sama však tvrdila, že největší radost jí přináší její rodina – sestra Joan (úspěšná herečka), bratr Bill, výše zmíněné dcery a šest vnoučat.

"Miluji být se svou rodinou. Miluji sedět u bazénu a dívat se, jak si má vnoučata hrají," prohlásila.

Vzpomínkové bohoslužby se budou konat ve Spojených státech i Velké Británii. Pozůstalí požádali Jackiiny fanoušky, aby neposílali žádné květiny a raděj přispěli organizacím Susan G. Komen Breast Cancer (US) nebo Penny Brohn Cancer Care (GB).

Zatím bez komentáře, buďte první!