zavřít

Salma Hayek: Zbožňuju smažené kobylky!

- Magazín autor: red

Našinci může apetit Salmy Hayek zvednout žaludek, je zapotřebí si ale uvědomit, že jedna z nejkrásnějších a nejsmyslnějších žen v Hollywoodu pochází z Mexika, kde jsou hmyz a jiní bezobratlí živočichové na jídelníčku běžně. A tak zatímco jiní při stridulaci lučních koníků vzpomínají na léto, Salmě začínají téct sliny.


„Podívejte, doslova se mi sbíhají sliny. Jsou výborní,“ přiznala třiačtyřicetiletá maminka v talk show s Davidem Lettermanem.

A z kobylek, švábů či housenek umí Salma připravit výtečné pochoutky. Z rodiny si s sebou nese životem řadu „vynikajících“ receptů.

„Taky ti malí smažení mravenci jsou výteční, když si je dáte s trochou guacamole (dip z avokáda). A taky červi, pro ty mám řadu různých receptů. Malí luční koníci mají takovou kouřovou příchuť. Oni je tak totiž připravují a je to moc dobré,“ dodala Salma.

Ale sama si je moc často nedopřává, protože je to vzácná pochoutka. „Není jednoduché najít malé kobylky. Jsou totiž delikatesou,“ tvrdí Hayek, manželka francouzského podnikatele s módou Francoise Henriho Pinaulta.