Robert Downey Jr.: „Mou největší inspirací byla maminka“
zdroj: tisková zpráva

Robert Downey Jr.: „Mou největší inspirací byla maminka“

29. 9. 2014 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Devětačtyřicetiletý herec a zpěvák se na Facebooku rozepsal o své matce Elsii Ann Ford, která minulý týden zemřela.

Robert uvedl, že Elsie ho inspirovala nejen k tomu, aby se stal hollywoodskou hvězdou, ale i k tomu, aby skoncoval s alkoholem.

„V padesátých letech odešla z vysoké školy a odešla do New Yorku. Chtěla být komediální herečkou,“ napsal.

V New Yorku se Elsie seznámila s Robertovým otcem Robertem Downeym Sr. a následně se objevila v několika jeho filmech včetně Moment to Moment. V sedmdesátých letech však bohužel propadla pití.

„Teprve v roce 1990 si řekla, že už to stačí a šla se léčit. Právě včas, aby si užila několik desetiletí problémů se srdcem, bypassů, čeho si jen vzpomenete,“ zavzpomínal Downey Jr.

Robert Downey Jr. zdroj: tisková zpráva

Přestože Else byla obvykle schopná držet své démony na uzdě, život jejího syna to přesto poznamenalo. A v době, kdy v Londýně studoval klasický balet, i on objevil kouzlo alkoholu a drog. V létě roku 2004 spolu prý ale měli telefonický rozhovor, který všechno změnil.

„Byl jsem v opravdu špatném stavu. Vlastně si ani nepamatuju, co mi řekla,“ přiznal představitel Tonyho Starka alias Iron mana. „Ale od té doby už nepiju ani nic neberu.“

„Moje ambice, vytrvalost, věrnost, nálady, velikášství, příležitostná pasivní agrese i má víra… to všechno je ona. A já bych to ani nechtěl jinak,“ uzavřel.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku