Richard Müller: Inspirace v hudbě? Buď to přijde, nebo ne
zdroj: tisková zpráva

Richard Müller: Inspirace v hudbě? Buď to přijde, nebo ne

3. 2. 2015 – 17:30 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Jedním z hostů předávání cen hudební ankety Žebřík bude 13. března v Plzni i Richard Müller. V našem rozhovoru slibuje setlist z největších hitů a na letošní podzim novou sólovou desku. Kromě jiného nám prozradil svůj velký (a velmi překvapivý) sen.

Předloni jste vydal úspěšnou desku Hlasy se skupinou Fragile, loni se objevilo pokračování. Šlo o finální spolupráci, nebo se rýsuje ještě další díl?
S Fragile jsme prožili dva nádherné roky, během nichž jsme vytvořili dvě desky, z toho jednu studiovou Hlasy 1 a následně troj-CD Hlasy 2. Odehráli jsme spolu asi sto koncertů a prožili společně skoro celý jeden rok života. Bylo to opravdu nádherné. Nevím, jestli to je finální spolupráce, ale všichni doufáme, že toto není vše, co jsme dosud "řekli". Pevně věříme, že se ještě setkáme.

Nahrávku vám pokřtil prezident Kiska. Jaký je váš pohled na současné politickou scénu na Slovensku? Sledujete ji?
Já nikdy nekomentuji politickou scénu a už vůbec ne veřejně. Politiku sleduji minimálně.

Lze vůbec porovnat Fragile s kapelou Banket?
Srovnávat skupinu Fragile s kapelou Banket je jak porovnat raketu s bramborem. Jsou to zcela odlišné hudební formace a srovnávat se nedají. Banket byla synth-popová kapela, zatímco Fragile je čistě vokální skupina spíše soulového žánru.

 

 

Zbytek rozhovoru si můžete přečíst zde:

149259-odkaz-na-hudebni-novinky-ireport-645x76 zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku