Rammstein nebo Depeche Mode, který koncert jste si nenechali ujít?
zdroj: tisková zpráva

Rammstein nebo Depeche Mode, který koncert jste si nenechali ujít?

29. 5. 2017 – 18:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V uplynulém týdnu se na pražském Edenu vystřídali hned 2 kapely světového formátu. Nejdříve se představila anglická kapela Depeche Mode. O pár dní později si na tom stejném místě připravila svou show německá kapela Rammstein. Díky obrovskému zájmu, zde kapela Rammstein uspořádala dokonce 2 koncerty. Na druhý se mohou fanoušci těšit dnes 29.5. Zúčastnili jste se některého z těchto koncertů? Kterou z těchto skupin posloucháte?

Depeche Mode

Významná anglická synthy-popová skupina, zpočátku částečně ovlivněna punkem, později Kraftwerkem a na počátku 80. let často řazena i ke stylu new romance. Vzniká v r. 1976 v Basildonu. V roce 1980 se objevuje 1. jejich skladba na kompilaci Some Bizarre Album. Počátkem následujícího roku se potkávají s Danielem Millerem, šéfem Mute Records. Podepisují nahrávací smlouvu a ještě v roce 1981 mají několik úspěšných singlů. Více.

zdroj: Archiv

Rammstein

Kapela Rammstein se začala skládat začátkem roku 1994. Šestice východoněmců zaujala na koncertech pyrotechnickými efekty, jež připravuje Till Lindemann, a dokonale sladěnými kostýmy. Jejich prvním demosnímkem byla skladba "Schwarzes Glas". Album Reise, Reise z roku 2004 posunulo Rammstein zase o kousek dál. Jako vždy šokují, ale také experimentují se svou hudbou. Více.

zdroj: Archiv

 

Podpořte svou oblíbenou skupinu a přidejte se do fanklubu!
Fanklub Depeche Mode
Fanklub Rammstein

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku