Představitel Krakonoše byl opět v nemocnici. Zkolabovaly mu plíce!
zdroj: Profimedia

Představitel Krakonoše byl opět v nemocnici. Zkolabovaly mu plíce!

28. 7. 2015 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Františka Peterku v poslední době sužují velké zdravotní problémy. V březnu si zlomil krček a nedávno musel být hospitalizován kvůli infekci plic.

Třiadevadesátiletý herec si podle svých vlastních slov už zvyknul na to, že od roku 2001 tráví v nemocnicích pomalu víc času než doma.

"Tentokrát jsem neměl žádnou zlomeninu, ale infekci na plicích. Vůbec si se mnou nevěděli rady a pak tam našli tohle," prozradil deníku Aha! Peterka, kterého prý na příjem přivezli s horečkou devětatřicet stupňů.

Předminulý týden byl sice propuštěn do domácího ošetřování, ale musí užívat léky.

"Teplotu i tlak už mám sice normální, ale ta infekce se musí hlídat," vysvětlil František a dodal:

"Když se ráno v půl sedmý nebo v sedm probudím a začnu se oblékat, cítím se ohromně dobře, ale pak se to před polednem zhorší. To si musím lehnout a jsem úplně unavený. Odpoledne mě to ale zase nějak obejde. Docela mě to trápí."

V této souvislosti stojí za připomenutí, že Peterka má za sebou téměř neuvěřitelný počet operací. K dnešnímu dni jich podstoupil 44. Ještě předloni – kdy jich měl na kontě "jen" 43 – přesvědčeně tvrdil, že do špitálu ho už nedostanou ani párem volů a další zákrok se konat nebude. Jenže osud rozhodl jinak...

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku