Perný vstup do nového školního roku aneb jak jsme se s tím vypořádali
zdroj: tisková zpráva

Perný vstup do nového školního roku aneb jak jsme se s tím vypořádali

24. 11. 2015 – 13:52 | Magazín | Inzerce

Ruku na srdce, výplata není vždy podle našich představ ani v naší rodině. I když se nemáme špatně, mohlo by to být lepší. Holt čtyřčlenná rodina ještě s pejskem spolkne poměrně dost peněz. Co jsme ovšem zažili před dvěma měsíci, na to nikdo z nás nebyl připraven.

Nečekali jsme to, a přesto to přišlo

Ani mně a ani manželovi nepřišla výplata. Všechny úspory už padly na kroužky a školní potřeby dětí a ani zahrabané porcelánové prasátko nevydalo víc než pár korun. Jakoby tomu osud chtěl, pokazila se shodou okolností zrovna v té době lednička. Co teď? Nemůžeme přece jíst zkažené potraviny a bůh ví, kdy ty výplaty dorazí. Jediné schůdné řešení, které nás v tu chvíli napadlo, byla půjčka. Jenže znáte to, všude vás od toho odrazují, jak je to nevýhodné a hrozné, skoro přímé schody do pekel. Museli jsme to tedy pořádně promyslet.

Na internetu najdete tuny půjček

Jenže jakmile jsme sedli k internetu, nestačili jsme se divit. Stovky a stovky stran přecpaných půjčkami, hypotékami, úvěry, kontokorenty a dalšími super vychytávkami. Všichni nám chtějí půjčit, ale že by se zaměstnavatelé obtěžovali vyplácet výplaty včas? To ne! Museli jsme na to jít jinudy. Každého určitě napadne banka. Bohužel nejsme natolik důvěryhodní klienti a nemáme zase tak dlouho trvalé zaměstnání, aby nám v bance půjčili. Jediné, na co bychom dosáhli, byl klasický úvěr se zástavou majetku. Ty úroky by ale vystačily na krásnou dovolenou na Tahiti. Tudy to tedy nepůjde.

Řešení jsme nalezli náhodou

Během cesty domů jsme nad tím každý z nás potichu přemýšleli. Cesta autem byla hodně dusná. Jen rádio nahlodávalo ticho. Doma jsme zmučeně padli k televizi, snad nás z letargie vytrhne nějaká komedie. Najednou, jako znamení shůry, jsme uviděli poutavou reklamu na Qkonto. Nemůžeme nic ztratit, tak jsme se na to hned koukli na internetu. A neuvěříte, nebylo to vůbec špatné! Můžete si vybrat, jak velkou finanční rezervu potřebujete, kolik následně budete splácet či za jak dlouho celou půjčku splatíte. Navíc nemusíte mít žádné směnky ani rozhodčí doložky. Navíc jsme byli mile překvapeni množstvím informací, které na stránkách mají. To je přesně pro nás!

Zoufalství vystřídalo nadšení

Protože jsme jinou možnost neměli a neviděli jsme jiné východisko, šli jsme do toho. A udělali jsme dobře! Půjčku 25 000 Kč jsme si sjednali okamžitě na webu, chtěli jsme mít totiž ještě nějakou finanční rezervu, co kdyby se ty výplaty zatoulaly někam daleko. Za nedlouho nám zavolala příjemná slečna, že naše žádost byla schválena a jak tedy budeme chtít podepsat oficiální smlouvu. Pro nás bylo nejjednodušší pozvat si slečnu z Qkonta domů. Po podepsání smlouvy jsme okamžitě dostali penízky. Naše další kroky už byly jasné - do nejbližšího elektra vybrat tu novou ledničku. Ani jsme se nenadáli a lednička si hezky chladí ve svém koutě.

Splácení není žádné peklo

Asi každého bude zajímat, jak to pak bylo s tím splácením. Podle našeho soudu velice jednoduše. I když jsme si vybrali částku 25 000 Kč, nakonec jsme vyčerpali pouze 10 000 Kč. Jelikož nám hned za pár dnů přišly výplaty, mohli jsme si dovolit tuto částku splatit okamžitě bez šílených poplatků za předčasné splácení. A protože jsme se prokázali jako spolehliví klienti, můžeme si rezervu kdykoliv zase vybrat.

Příště už proto nebudeme tak jančit a automaticky sáhneme po Qkontu. A kdybychom náhodou zapomněli, kolik si vlastně ještě můžeme půjčit, na internetu je online kontrola stavu, takže můžeme být úplně v klidu.