Osm 'dospěláckých' profesí dětskýma očima
zdroj: tisková zpráva

Osm 'dospěláckých' profesí dětskýma očima

16. 8. 2016 – 14:21 | Magazín | Inzerce

Centrum Černý Most na sklonku léta představuje zahraniční edukativně-zábavný projekt Mini City určený nejmenším, kteří si chtějí vyzkoušet povolání dospělých. Malí návštěvníci Centra Černý Most ve věku 4–12 let mohou od 20. srpna do 4. září blíže poznat osm rozličných profesí, a to díky bezplatným interaktivním workshopům ve stylově vybavených dílničkách Mini City. Čekat na ně bude například květinářství, ordinace lékaře, kadeřnictví nebo televizní studio. O děti se na každém stanovišti postarají instruktoři.

Mini City

Mini City v Centru Černý Most dětem přinese osm stylově vybavených interaktivních dílniček, v nichž si mohou od soboty 20. srpna do neděle 4. září zcela zdarma pod dohledem instruktorů vyzkoušet, jakému povolání by se v dospělosti chtěly věnovat. Program je vhodný pro věkovou skupinu od 4 do 12 let a zájemci se v rámci něj mohou těšit na několik stylových instalací: dopravní okruh, supermarket, televizní studio, pizzerii, květinářství, ordinaci lékaře či stavbu.

  • Dopravní okruh budoucím řidičům a řidičkám přináší prostor s autentickým dopravním značením, který si mohou projet na připravených kolech či koloběžkách.
  • Kadeřnictví obsahuje 2 stolky se zrcadly a židličkami, fény a vybrané kadeřnické potřeby či paruky, na nichž si děti mají možnost vyzkoušet tvorbu účesů, nebo gauč sloužící k pohodlnému čekání zákazníků.
  • Supermarket zahrnuje regály se zbožím, nákupní vozíky, pokladnu s pohyblivým pásem nebo speciální peníze a platební karty pro zákazníky.
  • V dílně zařízené jako televizní studio nechybí kamera, monitory či přenosové plátno, před kterým si budoucí hlasatelé či hlasatelky mohou vyzkoušet moderování zpravodajství.
  • Pizzerie nabízí kuchyň vybavenou pecí a nádobím, kuchařské oblečení i stolky se židličkami pro hosty.
  • Květinářství dětem k dispozici dává umělé i živé květiny, zahradnické náčiní či papír pro zabalení naaranžovaných kytic.
  • Ordinace lékaře potěší budoucí lékaře, lékařky nebo zdravotní sestřičky vybavením v podobě lůžka pro pacienta, lékařskými nástroji či plášti.
  • Na stavbě děti naleznou umělé zdi, cihly, kolečko, kladkostroj i stavební nářadí, s jejichž pomocí mohou libovolně tvořit.

„Koncept workshopů Mini City pro naše zákazníky přivážíme ze zahraničí, kde se těšil velikému zájmu. Věřím, že jsme zvolili správné načasování na konci prázdnin, kdy rodiny pořizují nové školní vybavení a nejmenší se začínají těšit zpět do lavic. Rodiče zajisté uvítají možnost nakoupit školní potřeby, zatímco děti si užijí atraktivní program, v němž si na chvíli vyzkouší povolání dospělých,” uvedla Michaela Matlasová, marketingová manažerka Centra Černý Most.

Supermarket Mini City zdroj: tisková zpráva

Staneme se tím, co si vysníme?

Společně se spuštěním projektu Mini City provedlo Centrum Černý Most i tematický průzkum zaměřený na to, jak často se opravdu staneme tím, čím se chceme stát jako malí. Vyplynulo z něj hned několik zajímavých faktů.

  • Facebookový průzkum Centra Černý Most odhalil, že pouhých 6 % respondentů si danou profesi v dětství vybralo, následně vystudovalo i se jí v současnosti věnuje.
  • O dvě procenta menší skupina na v dětství vysněné povolání zaměřila své vzdělání, ale nakonec pracuje v jiné oblasti.
  • Svůj dětský profesní sen, i přes vystudování jiné specializace, si splnilo jen 1 % dotazovaných.
  • 27 % fanoušků Centra Černý Most uvedlo, že získalo vzdělání v oboru, jakému se nyní profesně věnuje.
  • U 62% většiny respondentů se ale v dětství vysněné, následně vystudované a aktuální povolání různí.

Více informací naleznete na www.centrumcernymost.cz nebo na www.facebook.com/centrumcernymost.