No Name interview: Učte se, nebo dopadnete jako my!
zdroj: Ireport

No Name interview: Učte se, nebo dopadnete jako my!

28. 5. 2015 – 11:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Příští rok už to bude 20 let, co zásluhou bratří Timků vznikl v Košicích takřka rodinný podnik No Name. O tom, že patří dlouhodobě mezi nejžádanější slovenské kapely na tuzemské scéně, letos svědčí hojná účast sympatické šestice na našich pódiích a pozice headlinerů několika festivalů. Tuto roli si premiérově vyzkoušejí 30. května na Okoři se šťávou. Jak to v No Name momentálně funguje, jsme se zeptali zpěváka Igora Timka.

Funguje to výborně, čehož důkazem je, že jsme jedna z mála kapel v nezměněné sestavě už skoro 18 let. První zkouška, kde jsme se střetli, byla 26. srpna 1996. Měli jsme ambice, sny a basu piva. (smích)

Ale pár let to trvalo, než jste o sobě dali vědět hity, jako jsou např. Žily.
Na Slovensku nás dostala nahoru píseň Ty a tvoja sestra v květnu 1999 a v Česku jsme se poprvé ukázali právě s písničkou Žily, to bylo, myslím, v březnu 2001.

Kdo skládá většinu skladeb a jak vlastně vznikají?
Každá píseň má jiné „papíry", což znamená, že jednou někdo donese muziku, jindy jen textový nápad... Většinový autor jsem sice já, ale chlapci mají na krku taky hodně hitů. Podstatné je, že nápady se donesou do zkušebny a tam se to celé zmastí, přesně jako před osmnácti lety. Ta chemie prostě funguje neustále a to osobně považuji za největší zázrak.

Máte společné i jiné zájmy?
S bratry chodíváme hrát hokej, se Zolim plavat, akorát náš basák je úplně mimo sport, jeho baví houby a ženské (smích).

 

Kompletní rozhovor naleznete ZDE!

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku