Nezapomenutelní čeští herci
zdroj: Profimedia

Nezapomenutelní čeští herci

28. 4. 2020 – 13:45 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vybrali jsme 10 český herců, kteří nás neustále baví skrze televizní obrazovky, ačkoli jsou již v hereckém nebi. Večery strávené u televizí, bez těchto velikánů českého filmu, si dokáže představit jen málokdo, že ano?

Vladimír Dlouhý

Vladimír Dlouhý byl přední český herec, držitel dvou Českých lvů za nejlepší výkon ve vedlejší roli a bratr herce Michala Dlouhého. S herectvím začal již v dětském věku, když byl v roce 1970 obsazen do Kachyňova snímku Už zase skáču přes kaluže. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Vladimíra Dlouhého a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Radoslav Brzobohatý

Radoslav Brzobohatý byl český herec a divadelní podnikatel, známý z filmů AtentátSněženky a machři, seriál Ulice a také z pohádky Princ a Večernice, kde hrál zlého čaroděje Mrakomora. Od roku 1981 žil s herečkou Hanou Gregorovou. Jeho syn je též známý herec a zpěvák Ondřej Brzobohatý. Více informací.

zdroj: Archiv

 Máte rádi Radoslava Brzobohatého a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Vladimír Menšík

Vladimír Menšík byl český herec moravského původu, moderátor, lidový vypravěč a bavič, držitel ocenění národní umělec, otec herečky a moderátorky Martiny Menšíkové. V divadle hrál jen velmi málo – většinu ze svých rolí ztvárnil ve filmu a televizi. Více informací.

Kopecký, Menšík - Zralé víno Kopecký, Menšík - Zralé víno | zdroj: Bontonfilm

Máte rádi Vladimíra Menšíka a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Miloš Kopecký

Národní umělec Miloš Kopecký byl český divadelní a filmový herec. Narodil se do rodiny otci Vladimíru Kopeckému, majiteli kožešnictví, a matce Martě Kopecké (rozené Grimmové), jež byla modelkou a před svatbou se vyučila kloboučnicí. Jeho matka byla židovského původu a zemřela v Osvětimi. 15. srpna 1944 se ocitl v nacistickém pracovním táboře kvůli svému židovskému původu i Miloš Kopecký. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Miloše Kopeckého a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Tomáš Holý

Tomáš Holý byl český dětský herec. Byl nejznámější českou dětskou filmovou hvězdou své doby. Po absolvování gymnázia začal studovat práva, ale jeho život 9 dní před 22. narozeninami tragicky ukončila autonehoda. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Tomáše Holého a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Jiří Sovák

Označení komediant považoval populární divadelní a filmový herec Jiří Sovák za vyznamenání. Měl vždycky radost, když se někdo smál a sám uměl svůj chytrý humor rozdávat. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Jiřího Sováka a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Josef Kemr

Josef Kemr byl český divadelní, filmový a televizní herec. Za svůj život ztvárnil stovky divadelních, rozhlasových, filmových a televizních rolí. V roce 1993 získal cenu Thálie za celoživotní dílo. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Josefa Kemra a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Vlastimil Brodský

Vlastimil Brodský, přáteli a kolegy zvaný Bróďa byl významný český herec, dlouholetý člen hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Z rozvedeného prvního manželství s tenistkou Bíbou Křepelkovou pochází jeho syn Marek Brodský a z rozvedeného druhého manželství s herečkou Janou Brejchovou pochází jeho dcera, herečka Tereza Brodská. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Vlastimila Brodského a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Rudolf Hrušínský

Rudolf Hrušínský byl významný český herec. Kromě toho také působil i jako divadelní a filmový režisér, je rovněž autorem jedné detektivní divadelní hry První případ z roku 1944. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Rudolfa Hrušínského a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Vlasta Burian

Vlasta Burian se narodil v tehdy českoněmeckém Liberci v rodině krejčího. Už jako dítě se v otcově dílně seznamoval s lidmi, kteří toužili po divadle a poslouchal jejich příběhy z amatérského divadelnictví. Více informací.

zdroj: Archiv

Máte rádi Vlastu Buriana a jeho filmy? Přidejte se do fanklubu!

Zatím bez komentáře, buďte první!