Neohrožený Chuck Norris slaví narozeniny, raději mu popřejte!
zdroj: Profimedia

Neohrožený Chuck Norris slaví narozeniny, raději mu popřejte!

10. 3. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Chuck Norris, který dnes slaví své 77. narozeniny, je známý akční herec, mistr bojových umění a mediální osobnost s čerokíjskými a irskými kořeny. Vystupoval v řadě filmů, včetně snímku Cesta draka, kde hrál s Brucem Lee. V letech 1993-2001 ztvárnil hlavní postavu televizní série Walker, Texas Ranger. Je tvůrcem vlastního bojového umění Chun Kuk Do. V posledních letech se díky své neohroženosti stal terčem mnoha vtipů po celém světě. Pojďme si dnes připomenout některé z jeho akčních snímků.

Expendables: Postradatelní 2 (2012)
Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) - spolu s nejnovejšími členy týmu Billy the Kidem (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) na palubě - jsou zase spolu poté, co je Mr. Church (Bruce Willis) vyhledal pro zdánlivě snadnou práci. Úkol vypadal pro Barneyho a jeho bandu oldschoolových žoldáků jako jednoduchý výdělek. Avšak poté, co se pár věcí nepodaří a jeden člen Expendables je zabit, jsou všichni nuceni vykonat pomstu přímo na nepřátelském uzemí, kde jsou jejich šance mizivé. Odhodlaní odplatou komando rozpoutá vlnu destrukcí v poli nepřátelských sil a také zmrazí nečekané nebezpečí - 6 liber plutonia, která by bohatě postačíla k destabilizaci vlády ve světě. To je ale nic ve srovnání se spravedlností, která žene tým Expendables za ničemným padouchem, který surově zabil jednoho z nich, jejich bratra.

zdroj: Archiv

Prezidentův muž (2000)
Hlavním hrdinou napínavého thrilleru je Joshua McCord, stárnoucí agent a expert na obzvláště obtížné případy. Má před sebou několik obtížných úkolů. Musí osvobodit První Dámu, manželku amerického prezidenta, ze spárů teroristické skupiny poněkud vyšinutých radikálů, a také musí najít a vycvičit svého nástupce. Vybere si toho zdánlivě naprosto nejméně vhodného kandidáta, totiž velmi schopného, nicméně poněkud vzpurného elitního bojovníka Deke Slatera, kterého musí nejprve přesvědčit o tom, proč by měl takovou práci přijmout. Společně s ním se pak vydává na další záchrannou misi, při které mají osvobodit amerického vojenského experta a jeho rodinu z rukou drogového kartelu v Kolumbii.

zdroj: North Video

Zásah z pekla (1994)
Podle legend byla na začátku věků duše nejčernějších temnot vržena do hlubin. Ďábel byl přemožen zábleskem lidství, aby byl znovu povolán v době největšího zoufalství a bezmocnosti. Satanův vyslanec Prosatanos se vplíží na zem a vše kolem sežehne a potřísní krví. Rytíř pod vlajkou lva však nad Ďáblem zvítězí a uvězní ho. Svět je v bezpečí až do chvíle, kdy nenasytní lidé poruší svaté pečetě. Tolik legenda, která tvoří rámec filmového příběhu, jenž začíná v roce 1186 vítězstvím rytíře Lví srdce a pokračuje rokem 1951, kdy se do kobky probourají zloději v nenasytné touze po zlatě a drahých kamenech. Světlo, které pronikne do temnot, umožní Prosatanovi, aby reinkarnoval do podoby člověka. Rabín Shindler ho odhalí a chce ho zlikvidovat, ale je na Prosatana slabý.

Vyšetřováním rabínovy záhadné vraždy jsou pověřeni detektivové Shatter (Chuck Norris) a Jackson. Pátrání začíná v současném Chicagu, pokračuje v severní Itálii a končí v Izraeli. Norris zůstává i v roli detektiva Shattara věrný svému „charakteru“. Jeho parťák je věčně revoltující černošský mladíček, který se bouří proti autoritě zkušenějšího kolegy. Tvoří však dobrý tým…

zdroj: Archiv

Hitman 3: Likvidátor (1991)
Když se newyorský policista Cliff Garrett stane obětí zrady podlým kolegou, rozhodne se protidrogové oddělení fingovat jeho smrt, aby se po třech letech mohl vrátit jako neúprosný likvidátor Danny Grogan. Při plnění svého nového úkolu - tajného poslání, se musí dostat nepoznán do nejsilnějšího rodinného klanu, který organizuje zločin v Seattlu. Když však nečekaně vstoupí do hry iránský gang a karty se otočí, jeho mise je ohrožena. Oklamaný rodinný klan vyhlásí Groganovi krevní pomstu.

zdroj: North Video

Delta Force 2: Kolumbijská spojka (1990)
Další nasazení elitního amerického komanda pod vedením Chucka Norrise. Tentokrát proti psychopatickému šéfovi kolumbijské narkomafie. Ten se jmenuje Ramon Coto a patří mezi nejvyšší hlavouny kolumbijské mafie obchodující s drogami. Když se mu znovu, už po několikáté, podaří uniknout policii, jsou na pomoc povoláni agenti americké vlády. Stíháním uprchlého zločince jsou pověřeni plukovník Scott McCoy a major Bobby Chavez. Coto je sice během úspěšné akce zatčen, z nepochopitelných důvodů je však propuštěn na kauci a začne se mstít. Protože je to perverzní sadista, začne se mstít strašným způsobem. Zavraždí Chavezovu těhotnou ženu i jeho mladšího bratra a navíc majora unese společně s dalšími třemi agenty, aby ho vzápětí popravil v plynové komoře. Jeho strašlivé umírání natočí na video a kazetu pošle úřadům. Na prezidentův rozkaz má být nasazena zvláštní jednotka Delta Force, která má vypálit v San Carlos Cotova pole, na nichž pěstuje keře koky a osvobodit zadržované agenty. Mezitím ovšem McCoy vysazený v na pobřeží pronikne džunglí a dostane se až ke Cotově skalní pevnosti. Přestože je dobře střežená, je jasné, že zločinec nemá šanci. McCoy je odhodlán pomstít přítele.

zdroj: Archiv

Delta Force (1986)
Slavný americký akční film líčí únos izraelského letadla společnosti ATW skupinou fanatických palestinských teroristů vedených bezohledným Abdulem. K záchraně cestujících jsou do Bejrůtu vysláni ti nejlepší z nejlepších - americké komando Delta. Pod velením plukovníka Nicka Alexandra a majora Scotta McCoye, který sice touží odejít do výslužby, nedokáže však zůstat stranou, a tak se v poslední chvíli přidává k ostatním členům jednotky. A to je dobře, protože Scott je bezpochyby jejím nejlepším bojovníkem. S pomocí ortodoxního řeckého kněze, který je ve skutečnosti agentem CIA, se protiteroristický oddíl dostane podzemními kanály do budovy školy, kde jsou rukojmí drženi, bohužel se ukáže, že ne všichni. A tak Scott spolu s ostatními vyráží znovu do akce.

zdroj: Archiv

Zákon mlčení (1985)
Elitní jednotka tvrdého a neúplatného policisty Chucka Norrise byla při pokusu o likvidaci drogového gangu napadena konkurenčním gangem. V závěrečné bitvě mu může pomoci jen nový prototyp robota.

zdroj: Archiv

Oko za oko (1981)
Policista Sean ztratí při jedné policejní operaci proti pašerákům drog svého oblíbeného parťáka. Cítí v kostech, že někdo uvnitř policie je musel zradit. Chce smrt kamaráda pomstít, začne proto pátrat na vlastní pěst. Brzy narazí na další obět mladou Číňanku Lindu, dceru jeho přítele a učitele bojových umění, která pracovala jako televizní reportérka a nevědomky přišla na stopu rozsáhlého komplotu. Sean společně s otcem dívky zjistí, že v pozadí případu stojí čínská mafie - triáda. Začíná boj na život a na smrt.

zdroj: Archiv

Bourák (1977)
V jednom malém texaském městečku, ve kterém nespravedlivě vládne šerif a jeho místní policisté, je uvězněn mladý řidič náklaďáku. Když se o tom dozví jeho bratr, okamžitě se vydává svému bratrovi na pomoc. Pokud má v městečku zavládnout spravedlnost, je jasné, že nesmí zůstat kámen
na kameni.

zdroj: Archiv

Masakr v San Franciscu (1974)
Thriller o válce policistů proti zločineckému syndikátu, vedenému Velkým šéfem. Číňan Huang je poctivý a příkladný policista. Jednoho dne se však se svým černým kolegou dostane do problémů. Začíná válka, v níž se uplatní kickboxerské umění.

zdroj: Archiv

Staňte se fanoušky neohroženého Chucka Norrise a jeho akčních snímků:
Fanklub Chucka Norrise
Fanklub Expendables: Postradatelní 2
Fanklub Prezidentův muž
Fanklub Zásah z pekla
Fanklub Hitman 3: Likvidátor
Fanklub Delta Force 2: Kolumbijská spojka
Fanklub Delta Force
Fanklub Zákon mlčení
Fanklub Oko za oko
Fanklub Bourák
Fanklub Bourák Masakr v San Franciscu

Zatím bez komentáře, buďte první!