Nejpodrobnější životopis Janka Ledeckého
Janek Ledecký | zdroj: Profimedia

Nejpodrobnější životopis Janka Ledeckého

23. 11. 2017 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zpěvák Janek Ledecký je jednou z našich nejznámějších hudebních hvězd. Jeho desky slaví jeden úspěch za druhým, stejně jako jeho muzikály, které se hrají nejen u nás, ale také v USA, Japonsku a dalších zemích světa. Jeho dcera je vynikající snowboardistka, a ani syn se rozhodně nedrží zkrátka. Přečtěte si o jeho zajímavém a úspěšném životě, a třeba se i inspirujte k vlastní tvorbě.

Celý životopis Janka Ledeckého

Janek Ledecký studoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kterou ukončil titulem JUDr. Od právničiny se ale držel daleko a již během studia se začal se naplno věnovat hudební kariéře.

Byl frontmanem kapely Žentour se kterou slavil úspěch až do roku 1991, kdy se rozhodl naplno věnovat sólové dráze. Následovaly známé hity, včetně písně, bez které si dnes mnoho čechů nedokáže představit vánoční svátky, Sliby se maj plnit o Vánocích.

zdroj: Archiv

Úspěchy mezinárodního formátu slaví hlavně jeho muzikály podle Williama Shakespeara, jakými jsou Hamlet, Galileo či nejnovější IAGO.

Jeho dcerou je Ester Ledecká, kterou znají všichni příznivci zimních sportů. Je totiž skvělá česká snowboardistka a alpská lyžařka. Syn Jonáš je pak vynikající výtvarník.

zdroj: Archiv

Celý životopis Janka Ledeckého

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku