Nejmladší z nejbohatších lidí světa. Inspirujte se jejich úspěchem
Mark Zuckerberg se svojí dcerou | zdroj: Profimedia

Nejmladší z nejbohatších lidí světa. Inspirujte se jejich úspěchem

14. 2. 2016 – 15:47 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Každá doba má své vizionáře, tak zní moto filmu Sociální síť, který pojednává o vzniku Facebooku. A právě "vize" je slovo, které spojuje všechny tyto miliardáře, kteří se díky své genialitě dostali mezi nejbohatší lidi světa.

1. Mark Zuckerberg

Společnost: Facebook
Majetek: 33,4 mld. USD

V necelých 20 letech stvořil virtuální svět, který dnes používá více než miliarda lidí po celé zeměkouli. Facebook. Univerzální "sbližovatel lidí", vymyslel Američan Mark Zuckerberg v pokoji studentského kampusu spolu se dvěma kamarády. A možná tehdy ani netušil, jak rychle se univerzitní síť rozšíří do celého kyberprostoru a ze svého zakladatele udělá miliardáře. Více informací.

2. Larry Page

Společnost: Google
Majetek: 29,7 mld. USD

Larry se stal počítačovým expertem už na vysoké škole a je spoluzakladatelem společnosti Google Inc. – největší světové internetové firmy. Časopis PC World vydal článek kde jeho i druhého spoluzakladatele Googlu Sergeye Brina označuje za jedny z 50 nejdůležitějších osob internetového věku. Více informací.

Larry Page Larry Page | zdroj: tisková zpráva

3. Sergey Brin

Společnost: Google
Majetek: 29,2 mld. USD

Jeden ze spoluzakladatelů internetového vyhledávače Google 

Již v devíti letech dostal Sergej svůj první počítač - Commodore 64. A odmalička projevoval pro počítače talent. Svoje bakalářské studium na matematiky a informatiky na University of Maryland zakončil dokonce s vyznamenáním. Dále pokračoval na Stanford University, kde při následném doktorském studiu potkal Larryho Page. Jejich první kontakt byl vědecký, když spolu pracovali na semestrálním projektu v rámci doktorátu. Ale pak přišel Google. Více informací.

Sergey Brin Sergey Brin | zdroj: tisková zpráva

4. Li Che-ťün

Společnost: Hanergy Holdings
Majetek: 21,1 mld. USD

Li Che-ťün obchoduje v energetice. Svůj obchod postavil na vodních elektrárnách a vlastní největší soukromou hydroelektrárnu v čínské provincii Chu-nan.  Je majitel firmy Hanergy Holdings, která záměrně skupuje firmy, které by jí mohli konkurovat. Více informací.

Li Che-ťün Li Che-ťün | zdroj: tisková zpráva

5. Michael Dell

Společnost: Dell
Majetek: 19,2 mld. USD

Přestože za závratným bohatstvím jednoho z nejbohatších mužů planety stojí výpočetní technika, je to především marketingové mistrovství, které posunulo jeho firmu Dell k hvězdným výšinám na poli prodeje počítačů. Dellův direct marketing se dostal i do učebnic. Více informací.

Michael Dell Michael Dell | zdroj: tisková zpráva

6. Ma Chua-tchenga

Společnost: Tencent
Majetek: 16,1 mld. USD

Ma Chua-tchenga je v Číně známý pod jménem Mr. Pony. Je zakladatelem internetové společnosti Tencent, která vyděláva na online hrách a aplikacích pro psaní krátkých zpráv. Nejznámější aplikací je Wechat, který použává více jak 450 milionů lidí po celém světě. Více informací.

Tencent Tencent | zdroj: tisková zpráva


7. Stefan Quandt

Společnost: BMW
Majetek: 15,5 mld. USD

Stefan Quandt drží zhruba 17% podíl ve společnosti BMW. Jeho matka Johanna, která je sedmou nejbohatší osobou v Německu, má podíl 16,7 %. Jeho sestra Susanne Klaten pak drží 12,6% podíl. Více informací.

BMW BMW | zdroj: tisková zpráva

8. Robin Li

Společnost: Baidu
Majetek: 15,3 mld. USD

Li Jang-chung alias Robin Li se narodil v rodině továrních dělníků jako čtvrté z pěti dětí. Byl jediný syn, hýčkaný rodiči i čtyřmi sestrami. Kdyby už v roce 1968 platil čínský zákon, podle něhož smí rodina mít jen jedno dítě, nikdy by nespatřil světlo světa.

Ve svých 23 letech se tento zprvu plachý mladík ocitl v americkém Buffalu ve zcela jiném prostředí, než na jaké byl dosud zvyklý. Avšak rychle překonal kulturní šok a pohroužil se do studia. Více informací.

Robin Li Robin Li | zdroj: tisková zpráva


9. Ťün Lej

Společnost: Xiaomi, Kingsoft
Majetek: 13,2 mld. USD

Ťün Lej, přezdívaný čínský Steve Jobs je majitelem společnosti Xiaomi. Společnost Xiaomi patří mezi pět největších výrobců chytrých telefonů na světě. Více informací.

Ťün Lej Ťün Lej | zdroj: tisková zpráva

10. Elon Musk

Společnost: Tesla Motors, SpaceX
Majetek: 12 mld. USD

Elon Musk je americký podnikatel. Spoluzaložil internetový platební systém PayPal, založil kosmickou společnost SpaceX a spoluzaložil a v pozici CEO vede automobilku Tesla Motors. Zároveň je předsedou společnosti SolarCity, která se v USA zabývá instalací solárních panelů pro domy. Byl to Musk, který přišel s nápadem na založení společnosti, ale samotné provedení přenechal svému bratranci Lyndonu Riveovi, který je v současné době také ředitelem SolarCity. Musk má bakalářský titul v oboru obchod z The Wharton School a druhý bakalářský titul z fyziky z University of Pennsylvania, School of Arts and Sciences. Více informací.

Elon Musk Elon Musk | zdroj: tisková zpráva

Sledujte tyto úspěšné lidi prostřednictvím jejich fanklubů.

Staň se fanouškem a sleduj: Mark Zuckerberg
Staň se fanouškem a sleduj: Larry Page
Staň se fanouškem a sleduj: Sergey Brin
Staň se fanouškem a sleduj: Li Che-ťün
Staň se fanouškem a sleduj: Michael Dell
Staň se fanouškem a sleduj: Ma Chua-tchenga
Staň se fanouškem a sleduj: Stefan Quandt
Staň se fanouškem a sleduj: Robin Li
Staň se fanouškem a sleduj: Ťün Lej
Staň se fanouškem a sleduj: Elon Musk

Zatím bez komentáře, buďte první!