Nedávno zesnulý sedmý statečný Robert Vaughn by oslavil narozeniny! Připomeňme si jeho filmy
zdroj: Profimedia

Nedávno zesnulý sedmý statečný Robert Vaughn by oslavil narozeniny! Připomeňme si jeho filmy

25. 11. 2016 – 10:20 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Robert Vaughn, herec který se do podvědomí diváků dostal především jako váhavý střelec Lee ze Sedmi statečných, by se v tomto týdnu dožil 84. let. Filmovému a televiznímu herectví se věnoval od počátku 50. let 20. století, kdy začal vystupovat v drobných epizodních rolích a v amerických televizních seriálech. Mezi americké hollywoodské hvězdy patřil od roku 1959, kdy byl nominován na cenu Americké filmové akademie Oscar za snímek Hoši z Filadelfie. Robert Vaughn zemřel 11.11.2016, a my vám dnes představíme jeho nejvýznamnější snímky.

Darebák a syn (2003)
Píše se rok 1933. Nezbedný desetiletý Archie je svěřen do péče svého otce Charlieho, váhavého gangstera, který je zadlužen u mafiánského bosse Bennyho Palladina zvaného Bomba. Ten dává Charliemu poslední šanci jak smazat svůj dluh, ale když Archie vyrazí s otcem do zapadákova, kde sídlí nepřátelská gangsterská skupina, shoda bizarních událostí je donutí uprchnout a peníze, které tam chtěl otec získat, jsou pryč. Zamíří tedy k jihu do města a Charlie doufá, že tam se mu povede lépe. Hodlá okrást Jima McCrabea, který tu má ilegální palírnu. Jenže nic nejde tak snadno, jak se zdá, a Charlie je přinucen přijmout práci učitele, aby se neprozradil. Otec a syn se postupně sbližují a když Charlie poznává půvabnou ovdovělou Ellen Heavenovou a ta o nového učitele projeví zájem, zrodí se mezi nimi láska. Pak se však ve městě objeví dvojice pomstychtivých mafiánských šéfů, kteří hodlají předvést,kdo je tady pánem...

zdroj: YouTube.com

Řeka Smrti (1989)
Americký dobrodružný film na motivy románu Alistara MacLeana. Jeho hrdinou je dobrodruh John Hamilton, který se vydává do nebezpečné amazonské džungle, aby hledal ztracený indiánský kmen a našel příčinu záhadné nevyléčitelné nemoci.

Na cestě ho čeká ztracené město, šílený nacistický vědec Wolfgang Manteuifil, pomstychtivý válečný zločinec a fanatický nacista Heinrich Spaatz a samozřejmě celá řada smrtelně nebezpečných okamžiků, s nimiž si může poradit jen díky své odvaze, rozvaze a inteligenci. Ale podaří se mu to skutečně?

zdroj: YouTube.com

Brutální vítězství (1989)
Příběh Kida McCoye začíná v roce 1918 v newyorské chudinské čtvrti East Side, jejíž ulice jsou vyhlášeny svým násilím. Zde dostává mladý Kid školu života - učí se lhát, krást a prát, tedy vše, co v tomto prostředí potřebuje k přežití. Díky boxerskému šampiónovi, který Kidovi předá všechny své znalosti, se z něj stává nejnadanější boxer své generace. Tato sláva je však plná záludných pastí…

Dobrodruh (1987)
Luke se toulá po amerických silnicích ve svém starém džípu s přívěsem, ve kterém s sebou vozí svého milovaného koně. Při svých toulkách má spoustu problémů nejen s policisty, kteří v hrdinovi vidí potenciální problémy své poklidné služby, ale také dva nesympatičtí řidiči kamionu, kterým neustále kříží cestu. Luke si však dokáže poradit v každé situaci. Jednoho dne se ujme čtrnáctiletého Matta, jehož otce dostal do vězení bohatý podnikatel Lawson, aby se mohl zmocnit jeho pozemku. Luke se rozhodne pomoci Mattovu otci i dalším starousedlíkům, které se Lawson pokouší vyštvat z jejich pozemků. Navíc Luke zjistí, že má s Lawsonem nevyřízené účty ještě z dřívějších dob.

zdroj: YouTube.com

Skleněné peklo (1974)
Oslava k otevření nejvyššího mrakodrapu v San Franciscu se následkem nedodržení všech stavebních předpisů mění v boj o holý život. Vznícený oheň pohlcuje jedno patro po druhém. Do záchrany se pouští se jak lidé uvnitř budovy v čele s architektem Robertsem (Paul Newman), tak hasičské jednotky z města vedené náčelníkem O´Hallorhanem (Steve McQeeen). Jeden z nejlepších katastrofických filmů minulého století s výborným hereckým obsazením.

zdroj: YouTube.com

Most u Remagenu (1969)
1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci - životy 50 000 vojáků. kteří jsou na špatné straně mostu a Spojenecká armáda - rychlé ukončení války a méně zmařených životů...

Napínavý, vzrušující film, jež vám oživí všechnu slávu i hrůzy 2. světové války, kdy spojenecká armáda bojovala s Němci o jedno z posledních strategických míst - most u Remagenu. Skvělé speciální efekty, jedinečné záběry a akční scény vás přenesou do předních linií války zároveň s odvážnými vojáky, kteří tam bojovali.

zdroj: YouTube.com

Bullittův případ (1968)
Detektiv Frank Bullitt dostane úkol, který vypadá jako obyčejná rutina: ochránit korunního svědka významného procesu. Ale než skončí noc, svědek je mrtvý a Bullitt (Steve McQueen) si nedopřeje oddechu, dokud neodhalí vraha i zkorumpované politiky, kteří v pozadí tahají za nitky. V Bullittově případu je od prvního do posledního záběru vše autentické: ulice San Franciska, úsporné dialogy policistů, procedury v nemocnici a v márnici.

zdroj: YouTube.com

Sedm Statečných (1960)
Vesnice Ixcatlan trpí nájezdy banditů vedených nelítostným Calverou, který vesničany každý rok připraví o většinu sklizně a zásob. Proto se vesničané rozhodnou nakoupit v nejbližším městečku zbraně a bránit se. Chtějí o svém plánu poradit s profesionálním pistolníkem Chrisem, který je nadchnul bravurním kouskem jehož byli svědky po svém příjezdu do městečka. Ten jim však poradí, aby si nekupovali drahé zbraně, se kterými stejně neumí zacházet, ale najali si střelce a sám se záležitosti ujme. Podaří se mu získat ještě šest dalších mužů a s nimi se vydá do ohrožené vesnice. Přestože první střetnutí s Calverovými muži dopadne pro statečné muže příznivě, nevyzpytatelná povaha vesničanů situaci zcela nečekaně zkomplikuje.

zdroj: AČFK

Dobrý den na věšení (1959)
Dočasný šerif mestečka Springdale, ktorý chytil vraha predchádzajúceho šerifa, mladíka Roberta Vaughna, sa usiluje čo najskôr prípad uzavrieť a pred súdom dokázať mladíkovu vinu. Mladíkov obhajca však postupne presvedčí väčšinu obyvateľov o tom, že nie je vinný a mienka mesta sa obracia proti spravodlivému šerifovi.

zdroj: Sony Pictures

Hoši z Filadelfie (1959)
Mladý právník Anthony Lawrence chce od života všechno. Zná ta správná slova, má správné konexe a vždy prosadí svou. Stylové melodrama s Paulem Newmanem v hlavní roli vás provede světem filadelfské smetánky. Ve vedlejších rolích uvidíte pravou hollywoodskou elitu: Barbaru Rush, Briana Keithe, Alexis Smith, Billie Burke, Johna Williamse a další jména zapsaná do filmové historie. Robert Vaughn si za svou roli společností zavrženého aristokrata, pro kterého Lawrence riskuje celou svou kariéru, odnesl nominaci na Oscara. Hoši z Filadelfie vás zavedou do světa společenských skandálů a nezměrných ambicí.

zdroj: Foto: Warner Bros

Staňte se fanoušky Roberta Vaughna a jeho filmů:
Fanklub Robert Vaughn
Fanklub Darebák a syn
Fanklub Řeka Smrti
Fanklub Brutální vítězství
Fanklub Dobrodruh
Fanklub Skleněné peklo
Fanklub Most u Remagenu
Fanklub Bullittův případ
Fanklub Sedm Statečných
Fanklub Dobrý den na věšení
Fanklub Hoši z Filadelfie

Zatím bez komentáře, buďte první!