Miro Žbirka interview: Na turné zažijete intimnější atmosféru
zdroj: iREPORT.cz

Miro Žbirka interview: Na turné zažijete intimnější atmosféru

16. 9. 2014 – 18:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Miro Žbirka je v poslední fázi příprav na Vánoční Best of Video Tour 2014. Projekt slibuje protnutí živého hraní s kapelou s projekcemi jeho nejlepších videoklipů. V rozhovoru nastínil koncept turné a prozradil několik detailů o chystané studiové desce.

Jak jste přišel k názvu turné?
V podstatě velmi jednoduše. Na podzim vyjde u Universal Music 2DVD pod názvem The Best of Video. Na jednom nosiči bude kolekce všech mých videoklipů, na druhém archivní záběry ze Slovenské televize od samotného začátku mé hudební kariéry včetně dvou hudebních filmů: Fanstory od režiséra Filipa Renče a Možno sa ti zdá od Martina Valenta. A protože jsem klasické koncertní turné jel naposledy se svojí kapelou a symfonickým orchestrem před třemi lety - pokud tedy nebudeme počítat vyprodaný narozeninový koncert v O2 areně - rozhodl jsem se uspořádat letošní Vánoční Best of Video Tour 2014.

Na co mohou návštěvníci koncertů těšit?
Turné jsme naplánovali do devíti českých měst, šesti slovenských a jeden koncert bude v Londýně, kterým celé turné 25. října otevřeme. S kapelou se chystáme zahrát všechny moje nejznámější skladby ve spojení s videoprojekcemi složených právě ze zmiňovaných klipů, které vyjdou na DVD. Představím zároveň i málo známé záběry a exkluzivní informace z pozadí natáčení klipů. Musím přiznat, že tento projekt se rodí již delší dobu a nechávám si na něm hodně záležet. Věřím, že i diváci koncertů to ocení. Je to poprvé, kdy na mých koncertech bude mít hudební a vizuální složka rovnocenný podíl.

A na co se těšíte vy?
Během těchto koncertů i po tolika letech na pódiu opět zažiju něco nového, něco, co jsme ještě nedělali. Video spojené s live hraním současně, tak aby se tyto dvě složky navzájem podpořily, to je to, o co nám jde, a doufám, že se to podaří. Na rozdíl od koncertů se symfonickým orchestrem, si spolu s kluky z kapely budeme moci dovolit trochu improvizovat a zbude i prostor na mluvené slovo. Protože tentokrát se nejedná o velké sportovní haly, těším se také na užší kontakt s publikem a intimnější atmosféru.

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu:

 

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku