Mike Scaccia, kytarista Ministry, zemřel na zástavu srdce
Ministry | zdroj: Profimedia

Mike Scaccia, kytarista Ministry, zemřel na zástavu srdce

30. 12. 2012 – 15:12 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Mike Scaccia v sobotu 22. prosince zkolaboval přímo na pódiu během oslav padesátin zpěváka Rigor Mortis Bruce Corbitta. Po převozu do nemocnice zemřel. Mikovi bylo 47 let.

Příčinou smrti byla srdeční zástava. Scaccia trpěl blíže neurčeným srdečním onemocněním a před zmíněným koncertem v Texasu údajně žádal, aby byly během show vypnuté stroboskopy.

Scaccia se narodil 14. července 1965 v New Yorku. V roce 1983 založil thrash metalovou skupinu Rigor Mortis a o šest let později se připojil k Ministry. Hned první dlouhohrající nahrávka, kterou s Ministry vytvořil - Psalm 69 - se stala komerčně nejúspěšnějším albem Ministry vůbec. Vedle zmíněných dvou kapel byl Scaccia členem dalších projektů jako Revolting Cocks, League of Blind Women, Buck Satan and the 666 Shooters a dalších.

Krátce po muzikantově smrti se na facebookovém profilu zpěváka Rigor Mortis Bruce Corbitta objevilo prohlášení: "Můj bratr zemřel. On byl jediným důvodem, že jsem, kdo jsem. RIP Mike Scaccia! Nejlepší kytarista, kterého jsem kdy poznal."

ireport-1 zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku