Mig 21 interview: Když album, tak Album
zdroj: iREPORT.cz

Mig 21 interview: Když album, tak Album

24. 9. 2014 – 17:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Mig 21 nikam nespěchají - na nové album s názvem Album čekali fanoušci dlouhých deset let. "Původně jsme ho chtěli vydat až v roce 2016, takže vlastně vychází o dva roky dřív," říká v rozhovoru s obvyklou nadsázkou frontman Jirka Macháček. Album vychází 3. října, ve stejný den vyráží kapela na turné.

Vychází vám nové studiové album po deseti letech. Proč až teď?
My jsme se rozhodli zhruba před rokem, že to uděláme. Že vydáme desku na podzim, i když jsme ji původně chtěli vydat až v roce 2016. Po tom, co jsme před deseti lety vydali naší třetí řadovku, nám došlo, že tím máme splněnou smlouvu s vydavatelem, a že už nechceme, aby nám někdo diktoval termíny dokončení alba z komerčních důvodů, tak jsme - jakoby s nadhledem - začali prohlašovat, že čtvrtou desku vydáme až za dvanáct let. A ejhle, přicházíme s ní vlastně o dva roky dřív.

Jaká byla cesta k Albu?
Chvíli jsme uvažovali, že už budeme vydávat jenom samostatné písničky, že uděláme jednu, natočíme si ji, uděláme k ní třeba klip a prostě ji pustíme do světa, pak druhou, třetí a tak dále. Říkali jsme si, fajn, není nutné dělat nějaké celky, trhem předem diktované formáty, důležité je dělat písničky ne proto, že je potřeba je prodat, ale abychom zjistili, jestli nás to pořád baví. Takhle vznikaly písně Venkovan kluk, Na zotavenou, Máma se vrací neboMávej.

 


Tyhle písničky budou na desce taky?

Jo, taky. Z těch písní, kterým říkáme písně z doby nedávno minulé, tedy singlovek bez alba, tam budou ještě: Chci ti říct, na kterou vznikl klip díky filmu Muži v naději, a písnička Orle. Na tu třeba taky nějaké video vznikne, uvidíme.


Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku