Michal Šesták (Hrady CZ): Nabízíme to nejlepší z domácího poprocku
zdroj: iREPORT.cz

Michal Šesták (Hrady CZ): Nabízíme to nejlepší z domácího poprocku

23. 7. 2014 – 17:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Hudební festival Hrady CZ se po zahájení letošního desátého ročníku na hradě Točníku představí 18. a 19. července na Švihově nedaleko Klatov. Ještě předtím jsme si popovídali s jedním z organizátorů Michalem Šestákem o historii, přítomnosti i budoucnosti festivalu.

Hrady CZ každoročně staví na osvědčených jménech interpretů. To je tedy váš recept na úspěch?
Každý rok se snažíme představit špičku českého i slovenského popu a rocku, jako jsou Chinaski, Tomáš Klus,Mandrage... Chceme lidem nabídnout to nejlepší, co na české hudební scéně je a to napříč věkovým spektrem - letos zde poprvé hrají například Miro Žbirka či Olympic. Kapely se s malými obměnami střídají v rámci line-upu na různých hradech a v různých časech, aby návštěvníci nebyli nikde ochuzeni a mohli si vychutnat své oblíbené interprety v čase, který jim vyhovuje.

Dát nováčkům a objevům více prostoru jde tím pádem proti vaší filozofii?
Snažíme se dát určitý prostor i jim, pokud se jedná o zajímavý počin. Letos na festivalu vystupuje třeba Adam Mišík.

Zpět do historie. Jaký byl z vašeho pohledu vůbec nejlepší/nejúspěšnější ročník a proč?
Každý ročník je pro nás určitým posunem.  Jsme vděčni fanouškům za jejich věrnost, díky které každoročně stoupá návštěvnost, a snažíme se jim to vrátit v podobě většího komfortu areálů nebo třeba kvalitnějšího ubytování - letos jsme kromě klasických stanových městeček, kde se stanuje zdarma, nově otevřeli placené ubytování ve VIP Hradních kempech.

Který hrad je divácky nejoblíbenější?
Festival se koná v lokalitách po celé republice a potenciál návštěvnosti je všude. Každý hrad má svoji unikátní atmosféru a své publikum. Samozřejmě, že například Točník má vždy vysokou návštěvnost, ale to je logicky dáno blízkostí hlavního města.

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu: 

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!